Συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος στο σπίτι του στην Πεύκη

Συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος στο σπίτι του στην Πεύκη

Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Λαμίας

Συνελήφθη στο σπίτι του στην Πεύκη ο Νίκος Μιχαλολιάκος και επιστρέφει ξανά στη φυλακή μετά την απόφαση να ακυρωθεί η αποφυλάκιση του πρώην αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Λαμίας.

Σημειώνεται πως το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με βούλευμά του (24/2024) ακύρωσε την προσωρινή του απόλυση. Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε να ανατρέψει την απόφαση για υφ’ όρων απόλυση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που ελήφθη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δικαστές έκριναν ότι ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να αφεθεί ελεύθερος και εξακολουθεί να είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται πως την προσωρινή απόλυση του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, με την επιβολή περιοριστικών όρων, μεταξύ των οποίων, απαγόρευση μετακίνησης εκτός Αττικής, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.