Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε αγρότη που παρέσυρε με το τρακτέρ του συγχωριανό του

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε αγρότη που παρέσυρε με το τρακτέρ του συγχωριανό του

Το 28χρονο θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βόλου, ενώ ο αδελφός του κατέθεσε ότι ο 53χρονος είχε επιχειρήσει να παρασύρει με το τρακτέρ και τον ίδιο

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή Βόλου 53χρόνος αγρότης, που κατηγορείται ότι για κτηματικές διάφορες παρέσυρε με το τρακτέρ του 28χρονο συγχωριανό του που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Η εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς και ο αδελφός του θύματος κατέθεσε, πως προσπάθησε να παρασύρει και τον ίδιο με το τρακτέρ. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος μέσω των δικηγόρων του ισχυρίζεται, πως είναι υπεύθυνος για σωματική βλάβη από αμέλεια. Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, όλο το χωριό συγκεντρώθηκε σήμερα στα δικαστήρια του Βόλου, ζητώντας την τιμωρία του 53χρονου, καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλοι οι παρευρισκόμενοι έχουν κι από ένα παράπονο και μια ιστορία οργής και βίας να θυμηθούν από το δράστη, ενώ ομάδα χωριανών μόλις είδαν τον δράστη, πήγαν να τον λιντσάρουν, με την Αστυνομία να τον προστατεύει.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος που τραυματίστηκε, βρισκόταν σε χωράφι σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όταν του επιτέθηκε με το τρακτέρ ο 53χρονος, με τον οποίο έχουν διαφορές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Ο δράστης συνελήφθη με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ο δικηγόρος του θύματος μιλώντας για το συμβάν, είπε: «Ο δράστης πήρε τηλέφωνο και απείλησε τον μεγαλύτερο αδελφό του 28χρονου, για ένα χωράφι που νοίκιασε ο μεγάλος αδελφός και θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να το κάνει, ήταν όμως νόμιμο δικαίωμά του. Τα δυο αδέλφια είχαν ραντεβού να πάνε στο χωράφι τους, που βρίσκεται σε κοντινό σημείο από το χωράφι του δράστη. Ο δράστης είδε τον μεγαλύτερο αδελφό και άρχισε να τον υβρίζει και να τον προσκαλεί στο χωράφι του. Πήγε, ήταν κάτω από το τρακτέρ και μόλις είδε τα δυο αδέλφια, ο δράστης ξεκίνησε με το τρακτέρ για να τα παρασύρει και να τα πατήσει. Ο μεγαλύτερος αδελφός ξέφυγε, ο άλλος δε ξέφυγε. Ευτυχώς όμως δεν κινδυνεύει η ζωή του. Ο μεγαλύτερος αδελφός νοίκιασε ένα χωράφι. Προφανώς αυτό το χωράφι το είχε νοικιασμένο ο δράστης πιο πριν και ήθελε να συνεχίσει να καλλιεργεί. Ήταν δικαίωμα όμως του ιδιοκτήτη να το ενοικιάσει όπου ήθελε», είπε ο κ. Σούρλας.

Ο ίδιος σχολίασε και το γεγονός ότι κάτοικοι του χωριού κατέκλυσαν τα Δικαστήρια επισημαίνοντας ότι «έχει συγκεντρωθεί αυθόρμητα το χωριό και όλοι έχουν να πουν μια ιστορία εναντίον αυτού του ανθρώπου. Όλοι έχουν παράπονα και έχουν εμπλακεί σε σύγκρουση με αυτόν. Πριν από έναν χρόνο ο δράστης απείλησε να πατήσει με το αυτοκίνητο έναν ηλικιωμένο ο οποίος είναι παρών».