«Οι δράστες έψαχναν αφορμή για καβγά» είπε μάρτυρας για την επίθεση που δέχθηκαν εθελοντές στην Πάρνηθα – Τι ρώτησαν

«Οι δράστες έψαχναν αφορμή για καβγά» είπε μάρτυρας για την επίθεση που δέχθηκαν εθελοντές στην Πάρνηθα – Τι ρώτησαν

«Φεύγουν με τα οχήματά τους και 10 λεπτά αργότερα, αφού πιστεύαμε ότι όλα τελείωσαν, επανήλθαν...»

Για την άγρια επίθεση που δέχτηκαν οι εθελοντές στην Πάρνηθα από ομάδα επτά ατόμων μίλησε ο ιδρυτής του Πανελλαδικού Εθελοντικού Κινήματος «Save your Hood», Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε το πρωί της Δευτέρας 27/5, «Οι δράστες έψαχναν αφορμή για καβγά».

«Ήμουν παρών στο περιστατικό. Διανυκτερεύσαμε τέσσερα άτομα, μεταξύ αυτών ήταν τα θύματα. Κατά τη διάρκεια της διανυκτέρευσης, καθώς μας έπιασε νύχτα γιατί βρίσκαμε περισσότερα απορρίμματα από όσα πιστεύαμε ότι υπάρχουν, κατά τη 1 το βράδυ εμφανίστηκαν δύο αυτοκίνητα με επτά άτομα. Ξεκίνησαν να κάνουν φασαρία αλλά μεταξύ τους στην αρχή, φώναζαν, ήταν μάλλον μεθυσμένοι. Οι δύο φίλοι μου κοιμούνταν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο χωρίς σκηνή, αυτοί τους τραμπούκισαν αρχικά, προσπαθούσαν να τους εκφοβίσουν. Εγώ ήμουν στο εξωκλήσι, 50 μέτρα μακριά», επεσήμανε ο Βασίλης Σφακιανόπουλος στο ΕΡΤNews και στην εκπομπή «Συνδέσεις».

«Ρώτησαν αν είναι αναρχικοί, τι ομάδα είναι, από πού κατάγονται. Προσπάθησαν, θεωρώ, να βρουν αφορμές (σ.σ. για καβγά)», εξήγησε και πρόσθεσε: «Ένας από τους δράστες φώναξε ότι εμείς είμαστε από το Μενίδι».

 

«Φεύγουν με τα οχήματά τους και 10 λεπτά αργότερα, αφού πιστεύαμε ότι όλα τελείωσαν, επανήλθαν. Εγώ ξύπνησα από τις κραυγές των φίλων μου, τους οποίους χτυπούσαν. Ο ένας εκ των δύο ξέφυγε από την παρέα και ήρθε τρέχοντας προς το μέρος μου φωνάζοντας: "Βασίλη βοήθεια, Βασίλη βοήθεια". Κατέβηκα με έναν δυνατό φακό και μάλλον τους τρόμαξε το γεγονός ότι δεν ήταν μόνο αυτοί οι δύο, ήμασταν κι άλλοι περισσότεροι. Δεν ήξεραν πόσοι ήμασταν και αυτό θεωρώ ότι τους τρόμαξε», τόνισε.

«Ο Γιώργος νοσηλεύτηκε άμεσα, αφού του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς φτάσαμε εγκαίρως στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατευθείαν αντιμετώπισαν τα τραύματα με πολύ μεγάλη επιτυχία και γρήγορα διέφυγε τον κίνδυνο. Πήρε εξιτήριο», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στα πιθανά κίνητρα των δραστών, ο ιδρυτής του Πανελλαδικού Εθελοντικού Κινήματος «Save your Hood» εκτίμησε: «Το κίνητρο δυστυχώς θεωρώ ότι είναι η τυφλή βία. Ένα σενάριο μπορεί να είναι περί στοιχήματος, (…) να έβαλαν κάποιο στοίχημα, κι αυτό κάπως επιβεβαιώνεται, αφού οι μαχαιριές έγιναν από ένα άτομο με το ίδιο αντικείμενο».