Μαζική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Γιατί εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού του εργοστασίου παραγωγής γευμάτων

Μαζική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Γιατί εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού του εργοστασίου παραγωγής γευμάτων

Κρίσιμο στοιχείο πότε ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική - Η επιχείρηση διαθέτει κάμερες που έχουν καταγράψει τις εκρήξεις

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στο εργοστάσιο παραγωγής των σχολικών γευμάτων, έπειτα από τη μαζική τροφική δηλητηρίαση σε δεκάδες μαθητές στη Λαμία.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο. Ειδικότερα, η επιχείρηση διαθέτει κάμερες που έχουν καταγράψει εκρήξεις, ωστόσο δεν υπάρχει εικόνα από το σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Ο αστυνομικός συντάκτης του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης μετέφερε πληροφορίες για το πού οδηγούνται οι έρευνες της πυροσβεστικής για την φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο, με το ενδεχόμενο του εμπρησμού να είναι ανοιχτό.

Στα νέα στοιχεία της υπόθεσης συγκαταλέγεται η ύπαρξη αυτόπτη μάρτυρα την στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Μάλιστα, φαίνεται ότι το συγκεκριμένο άτομο ήρθε σε επαφή είτε με την αστυνομία είτε με την πυροσβεστική, η οποία ειδοποιήθηκε καθυστερημένα σε σχέση με το ξέσπασμα της φωτιάς.

Η πυροσβεστική εξετάζει και το πώς η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα.

Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πυρασφάλεια διέθετε το… μισό κτήριο.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο εργοστάσιο της εταιρείας που φέρεται να σχετίζεται με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, στη Λαμία, προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία ζήτησε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.