Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο – Είχαν τραβήξει τα ρολά της επιχείρησης με κλεμμένο αυτοκίνητο

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο – Είχαν τραβήξει τα ρολά της επιχείρησης με κλεμμένο αυτοκίνητο

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 26χρονου για την υπόθεση

Η κινηματογραφική διάρρηξη και κλοπή που έγινε το 2017 σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 26χρονου για την υπόθεση.

Ο 26χρονος, μαζί με συνεργούς του, χρησιμοποιώντας όχημα, το οποίο είχαν κλέψει από την ίδια περιοχή, παραβίασαν τα ρολά της επιχείρησης και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν συνολικά:

  • 2 διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων,
  • 1 διάρρηξη φαρμακείου και
  • 3 κλοπές οχημάτων, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Οι πράξεις αυτές τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2017– Φεβρουαρίου 2023, σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Αττικής και Λάρισας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος έξι (6) συνολικά ημεδαπών, ηλικίας 34, 26, 37, 39, 34 και 36 ετών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση διάρρηξης κοσμηματοπωλείου στην περιοχή Χαριλάου, το 2017, όπου ο προαναφερόμενος 26χρονος, μαζί με συνεργούς του, χρησιμοποιώντας όχημα, το οποίο είχαν αφαιρέσει από την ίδια περιοχή, παραβίασαν τα ρολά της επιχείρησης και αφαίρεσαν από τις προθήκες κοσμήματα αξίας (30.000) ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.