Για σεξουαλική παρενόχληση τριών ανήλικων κοριτσιών στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκαν δύο άνδρες από την Ουκρανία

Για σεξουαλική παρενόχληση τριών ανήλικων κοριτσιών στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκαν δύο άνδρες από την Ουκρανία

«Είναι παράδοση στην χώρα μας να αγκαλιάζουμε τον κόσμο το βράδυ της Ανάστασης» είπε στην απολογία του ο 42χρονος

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, ο καθένας, καταδικάστηκαν δύο άνδρες από την Ουκρανία που το βράδυ του Μ. Σαββάτου και λίγο πριν από την Ανάσταση, παρενόχλησαν σεξουαλικά τρεις ανήλικες περαστικές ηλικίας από 12 έως 14 ετών, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους έκρινε ένοχους για την πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή. Απολογούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι, 26 και 42 ετών, ανέφεραν ότι ήρθαν μαζί με έναν ακόμη φίλο τους για διακοπές στην Ελλάδα λόγω του Πάσχα, ενώ απέδωσαν την πράξη τους στην «χαρά της Ανάστασης», όπως ανέφεραν. «Είναι παράδοση στην χώρα μας να αγκαλιάζουμε τον κόσμο το βράδυ της Ανάστασης» απολογήθηκε χαρακτηριστικά ο 42χρονος.

Νωρίτερα, το δικαστήριο εξέτασε δύο από τις ανήλικες παθούσες, οι οποίες ανέφεραν, ότι οι κατηγορούμενοι κρατούσαν ποτά στα χέρια τους και «όταν μας είδαν να περπατάμε στο πεζοδρόμιο, μας πλησίασαν και μας μίλησαν σε μία γλώσσα που δεν καταλαβαίναμε», ενώ στη συνέχεια, όπως ανέφεραν, τις θώπευσαν σε απόκρυφα σημεία.