Μαφιόζικη εκτέλεση στη Θεσσαλονίκη: Στο παρελθόν του θύματος αναζητούν τους δράστες οι Αρχές

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Θεσσαλονίκη: Στο παρελθόν του θύματος αναζητούν τους δράστες οι Αρχές

Το αυτοκίνητο από το οποίο πυροβόλησαν το θύμα οδηγούσε μια γυναίκα

Σοκ προκαλεί στην Θεσσαλονίκη η εκτέλεση ενός άντρα 41 ετών μέρα-μεσημέρι δίπλα σε πάρκο με παιδική χαρά.

Το θύμα δέχθηκε δύο πυροβολισμούς από επιβάτη αυτοκινήτου, το οποίο μάλιστα οδηγούσε γυναίκα. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών και ως κίνητρο για τη δολοφονία βλεπουν ξεκαθάρισμα λογαρισμών. Το θύμα πάρακαρε τη μηχανή του, περπάτησε 15 μέτρα και τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε δύο πυροβολισμούς. Ο ένας στον ώμο και ο άλλος στην πλάτη. Το φονικό συνέβη ακριβώς δίπλα σε πάρκο της περιοχής και μπροστά στα έντρομα μάτια πελατών παρακείμενων καταστημάτων.

Οι δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης είχαν σχεδιάσει κάθε κίνησή τους και όλα δείχνουν, ότι παρακολουθούσαν το θύμα τους. Επέβαιναν σε ένα μπορντό αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, με οδηγό μία γυναίκα και επιβάτες δύο άντρες. Πλησίασαν τον 41χρονο με τα αρχικά Γ.Μ. και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τον εκτέλεσαν. Κάτοικοι άκουσαν τους πυροβολισμούς, πιστεύοντας όμως στην αρχή ότι είναι κροτίδα λόγω της ημέρας. Η εκτέλεση έγινε ακριβώς μπροστά στα σπίτια τους.

Η περιοχή που έπεσε νεκρός ο 41χρονος αποκλείστηκε, ενώ στο σημείο έφθασε και ιατροδικαστής. Οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με τις αρχές να αναζητούν το δρομολόγιο τους μέσα από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Το θύμα, με καταγωγή από τη Ρωσία, είναι παλιός γνώριμος των αρχών καθώς έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εκβιασμό, εμπρησμό και προστασια σε μαγαζιά. Οι αστυνομικοί πιστεύουν, ότι γνώριζε τους δολοφόνους του με τους οποίους όπως όλα δείχνουν, έχει ανοιχτούς λογαριασμούς.