Ένωση δικαστών και εισαγγελέων για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αντιθεσμική και αντιδικονομική συμπεριφορά

Ένωση δικαστών και εισαγγελέων για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αντιθεσμική και αντιδικονομική συμπεριφορά

«Ενέργειες που αποσκοπούν να μετατρέψουν τις δικαστικές αίθουσες σε πεδίο επικοινωνιακού σόου είναι κατακριτέες»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με «προσβολές και απειλές συνηγόρου στο πρωτοδικείο Βόλου σε βάρος της σύνθεσης του δικαστηρίου», «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την «έκρηξή» της κατά της διάρκεια της δίκης των δυο δημοτικών συμβούλων.

Η ανακοίνωση της ένωσης αναφέρει:

«Σχετικά με τις προσβολές και απειλές συνηγόρου στο πρωτοδικείο του Βόλου σε βάρος της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την αντιθεσμική και αντιδικονομική συμπεριφορά συνηγόρου – προέδρου κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε βάρος της Προέδρου και της εισαγγελέως του μονομελούς πλημμελειοδικείου Βόλου.

Τέτοιου είδους πράξεις, σπάνιες μεν αλλά όχι αμελητέες, συνιστούν πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές, που προσβάλλουν το κύρος των συλλειτουργών της δικαιοσύνης και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το θεσμό. Η πολιτεία και τα αρμόδια θεσμικά όργανα οφείλουν να λάβουν όλα τα νομοθετικά και λοιπά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Τα δικαστήρια αποτελούν χώρους αντιπαράθεσης νομικών και ουσιαστικών ισχυρισμών, προς τον σκοπό της κατίσχυσης του νόμου και της απονομής του Δικαίου. Ενέργειες που αποσκοπούν να μετατρέψουν τις δικαστικές αίθουσες σε πεδίο επικοινωνιακού σόου είναι κατακριτέες και πολύ περισσότερο όταν αυτές προέρχονται από πρόσωπο, που έχει ορκιστεί να διαφυλάττει το Σύνταγμα και να ενδυναμώνει την αρχή του Κράτους Δικαίου».

Μαρία Ζαχαροπούλου