Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Ανατριχιαστικές συνομιλίες μεταξύ των χούλιγκαν – «Τους γ… – Σκοτώσαμε μπάτσο»

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Ανατριχιαστικές συνομιλίες μεταξύ των χούλιγκαν – «Τους γ… – Σκοτώσαμε μπάτσο»

«Έχουμε πόλεμο, θα σας σκοτώσουμε όλους, Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά, θα σας βρουν όλους κρύους» φώναζαν κατά την φονική επίθεση

Ανατριχιαστικές είναι οι συνομιλίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και τοποθετούνται χρονικά λίγη ώρα μετά τα επεισόδια και τον θανάσιμο τραυματισμό με ναυτική φωτοβολίδα του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Όπως αποκάλυψε η ΕΡΤ, από επικοινωνίες μεταξύ τους προκύπτει, ότι στόχος τους ήταν να σκοτώσουν αστυνομικό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι όταν έκαναν την επίθεση, έλεγαν τις φράσεις: «Έχουμε πόλεμο, θα σας σκοτώσουμε όλους, Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά (σ.σ. εκεί που είχε γίνει στο παρελθόν μια επίθεση σε βάρος αστυνομικών), θα σας βρουν όλους κρύους».

Αφορμή για την στοχοποίηση της Αστυνομίας και την επίθεση, ήταν πως θεώρησαν, ότι ήταν μία αφορμή για επεισόδια η συμπλήρωση 15 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς και ότι ήθελαν να δώσουν συνέχεια σε επεισόδια οπαδικά που είχαν γίνει στο Πανθεσσαλικό στον Βόλο, λίγες μέρες πριν από τα γεγονότα στου Ρέντη. Είναι συγκλονιστικό, πως μετά την εξέλιξη με τον θάνατο του άτυχου Λυγγερίδη, φαίνεται να πανηγυρίζουν γι αυτό που συνέβη. Προκύπτει ότι ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία για το αίσιο για αυτούς αποτέλεσμα.


Σύμφωνα με τον Alpha και την εκπομπή TLive, στις συνομιλίες που «έκαψαν» τους κατηγορούμενους, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ακούγονται να καυχιούνται σε φίλους τους, με φράσεις όπως «τους γ…», «είμαστε πολύ μπροστά από τους άλλους», αλλά και «εμείς σκοτώσαμε μπάτσο, οι άλλοι δεν μπορούν να κάνουν τέτοια πράγματα». Σε μια από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, σύμφωνα με τον Alpha, υπάρχει και η εξής στιχομυθία:

Φίλος κατηγορούμενου: Και ευθεία βολή ε; Μπαμ,
Κατηγορούμενος: Ναι
Φίλος κατηγορούμενου: Κι όποιον πάρει ο χάρος.
Κατηγορούμενος: Τα πήγανε δέκα άτομα εκεί, τα άδειασαν όλα. Εδώ ρε μ… είχανε 40 δυναμίτες ΑΚ. Δεν ήταν μόνο ναυτικές, ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας 40 δυναμίτες;
Φίλος κατηγορούμενου: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν…
Κατηγορούμενος: Ναι μ… πήγαν να γ… τα ΜΑΤ και ήταν λίγα τα ΜΑΤ.