«Είναι όλα συκοφαντίες», λέει ο καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτρια στην Αλεξανδρούπολη

«Είναι όλα συκοφαντίες», λέει ο καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτρια στην Αλεξανδρούπολη

«Το κατηγορητήριο είναι για διατάραξη ησυχίας στο σχολείο, που υπηρετώ για πάνω από δέκα χρόνια, και θα καταπέσει πολύ σύντομα», ισχυρίστηκε ο 46χρονος

Μια παράξενη προσωπικότητα είναι ο καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια και σεξουαλική παρενόχληση από 17χρονη μαθήτρια στην Αλεξανδρούπολη. Δηλώνει αθώος και επαναλαμβάνει πως είναι θύμα σκευωρίας, ενώ χρησιμοποιεί ατάκες του Μαχάτμα Γκάντι πριν από σχεδόν έναν αιώνα και λόγια του Νίκου Γκάλη πριν από 30 χρόνια...

Ο βιολόγος αρνείται να μπει σε λεπτομέρειες για την υπόθεση που κατηγορείται. Θα το κάνει όπως μας λέει, όταν αθωωθεί. Με την ανήλικη μαθήτρια πάντως να επιμένει πως ο εκπαιδευτικός την παρενοχλούσε από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο 46χρονος καθηγητής μιλάει για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την εκπαίδευση: «Η εκπαίδευση είναι τέχνη», είπε στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο σχολείο που εργάζεται ανέφερε: «Πήγα με την στολή εξόδου και με χαρακτήρισαν νίντζα».

O ίδιος βγαίνοντας από τα δικαστήρια άρχισε μπροστά στις κάμερες να τραγουδάει. Δηλώνει περήφανος για το έργο του και αποφασισμένος να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και ρυθμό τη δουλειά του.

«Δεν ντύθηκα νίντζα, είναι τέχνη η εκπαίδευση»

Ο 46χρονος καθηγητής συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα. Η 17χρονη μαθήτρια μπήκε στο γραφείο της διευθύντριας και κλειδώθηκε μαζί της, επειδή όπως ανέφερε το παιδί ο εκπαιδευτικός την κυνηγούσε στην αυλή.

Ο καθηγητής βιολογίας συνελήφθη και μετά την προθεσμία που πήρε αναμένεται να απολογηθεί αύριο το πρωί.

«Τα παιδιά είναι σαν το αέριο, όσο το πιέζεις μαζεύεται», σχολίασε ο καθηγητής.

Ο δημοσιογράφος του Live News τον συνάντησε έξω από το νοσοκομείο της πόλης. Είχε πάει χθες το βράδυ, για σειρά προληπτικών εξετάσεων.

Σε κάθε περίπτωση το όλο θέμα συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις στην τοπική κοινωνία.

Το αν αυτό το τραγούδι θα φέρει τύχη στον εκπαιδευτικό θα φανεί σε λίγες ώρες. Όταν ο ίδιος θα απολογηθεί για όλα όσα του καταλογίζει η 17χρονη μαθήτρια.

«Υπηρετώ σε αυτό το σχολείο πάνω από δέκα χρόνια»

«Το κατηγορητήριο είναι για διατάραξη ησυχίας στο σχολείο, που υπηρετώ για πάνω από δέκα χρόνια, και θα καταπέσει πολύ σύντομα. Το κατηγορητήριο λέει και για απειλή. Είναι όλα συκοφαντίες», είπε ο καθηγητής.

Αναφορικά με την 17χρονη μαθήτρια που έκανε την καταγγελία είπε: «Είμαστε με την οικογένειά της για πάνω από 20 χρόνια φίλοι. Δεν έχω στείλει κανένα γραπτό μήνυμα. Στο πλαίσιο του μαθήματος, την βοηθάω γιατί στην Βιολογία είναι λίγο πίσω, έχουμε μια ανταλλαγή σημειώσεων».

«Πιστεύω στην αξιολόγηση με τον σωστό τρόπο», επεσήμανε σχετικά με τις αξιολογήσεις εκπαιδευτικών που γίνονται και επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος έχει περάσει από την διαδικασία της αξιολόγησης.

καθηγητής