Μάνος Δασκαλάκης: Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εμμονή μαζί μου, αυτό είναι το κίνητρο που όπλισε το χέρι της

Μάνος Δασκαλάκης: Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εμμονή μαζί μου, αυτό είναι το κίνητρο που όπλισε το χέρι της

Ο μάρτυρας εμφανίστηκε πεπεισμένος πως η κατηγορούμενη σκότωσε την Ίριδα

Η εμμονή που είχε μαζί του ήταν, σύμφωνα με τον Μάνο Δασκαλάκη, το κίνητρο που όπλισε το χέρι της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία μετά την καταδίκη της σε ισόβια για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, δικάζεται και για τις μικρότερες κόρες της, Μαλένα και Ίριδα.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, συνεχίζοντας την κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, υποστήριξε πως η κατηγορούμενη τον ακολουθούσε σε κάθε του κίνηση, ενώ απάντησε σε σειρά ερωτήσεων της υπεράσπισης, η οποία εστίασε στους λόγους που εκείνος βρίσκεται απέναντι από την πρώην σύζυγό του.

Όταν ο Μάνος Δασκαλάκης κλήθηκε να εξηγήσει γιατί υποστηρίζει την κατηγορία ανέφερε: «Αρχικά είδα μια ιατροδικαστή να έχει αλλάξει τις καταθέσεις της 4 φορές κι έναν Καρακούκη – Καλόγρια να είναι κάθετοι για το τι συνέβη». Μάλιστα, σύμφωνα με τον μάρτυρα, η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν καθοριστική για τον ίδιο. «Τώρα είμαι πλέον σίγουρος για ποιον λόγο υποστηρίζω την κατηγορία. Ειδικά μετά την απολογία στο δικαστήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν. Μπάκα: Το κίνητρο ποιο είναι;

Μάρτυρας: Η εμμονή της σε εμένα.

Αν. Μπάκα: Εσείς τη ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι.

Αν. Μπάκα: Εσείς που ψάχνατε τα like δεν ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι δεν είναι. Όταν τυχαία τα βλέπεις…

Αν. Μπάκα: Είχε εμμονή μαζί σας, αλλά απίστησε με άλλον άντρα;

Μάρτυρας: Για να ζηλέψω το έκανε.

Αν. Μπάκα: Μα δεν σας το είπε. Εσείς το ανακαλύψατε…

Μάρτυρας: Όταν το ανακάλυψα, αυτό μου είπε.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Μάνος Δασκαλάκης υπογράμμισε πως διαχειρίστηκε το πένθος για τα παιδιά του κλεισμένος στο σπίτι. «Τα έχω πενθήσει, δυο χρόνια είμαι κλεισμένος στο σπίτι», ανέφερε ενώ μιλώντας για την αντίδραση της 35χρονης στην απώλεια της Μαλένας είπε πως «η κατηγορούμενη έκλαιγε συνέχεια μέσα στο σπίτι, είχε έντονα ξεσπάσματα. Αυτό κράτησε 4-5 μήνες».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο μάρτυρας εμφανίστηκε πεπεισμένος πως η κατηγορούμενη σκότωσε την Ίριδα, μέσα στην κούνια της, χρησιμοποιώντας ένα πανάκι. «Δεν έφερε αντίρρηση να πάμε το πανάκι στην Αστυνομία, αλλά δεν είχε περιθώριο, θα φαινόταν ύποπτο. Πιστεύω ότι το χρησιμοποίησε για το παιδί», είπε, μεταξύ άλλων, ενώ όταν ανέβασε την ένταση της φωνής του απευθύνθηκε στο δικαστήριο λέγοντας: «Συγγνώμη αλλά είμαι και πατέρας…».

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από το παιδικό δωμάτιο και την κούνια της Ίριδας μέσα στην οποία βρέθηκε νεκρή.

«Το πανάκι βρέθηκε κοντά στο τρίτο με τέταρτο κάγκελο όπως είναι στη φωτογραφία και η μύτη από το πανάκι προεξείχε πάνω από το στρώμα», περιέγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος συμπλήρωσε: «Ρωτήσαμε την ιατροδικαστή και μας είπε για το αίμα στο πανάκι ότι ήταν από το βλεννογόνο, είπε ότι ήταν από το πνευμονικό οίδημα». Πρόκειται για μια αναφορά που ήρθε σε αντιδιαστολή με όσα κατέθεσε η αδελφή της κατηγορουμένης, Δήμητρα, η οποία υποστηρίζει πως το πανάκι βρέθηκε από την εσωτερική πλευρά του κρεβατιού.

«Δεν είδα ο Δασκαλάκης να βιώνει το πένθος»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία ήταν παρούσα στον θάνατο της Ίριδας.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στον Μάνο Δασκαλάκη λέγοντας πως δεν τον είδε «να βιώνει πένθος». «Είπε πως "ό,τι φεύγει, φεύγει"» ανέφερε μεταφέροντας στο δικαστήριο μια συζήτηση που, όπως είπε, είχαν σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν την αδελφή της.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ανακάλεσε στη μνήμη της τη στιγμή που της τηλεφώνησε η αδελφή της και την ενημέρωσε για τον θάνατο της Μαλένας. «Μου λέει "Δήμητρα, έφυγε το παιδί". Της λέω "πήγαινε πιάσε το". Μου λέει 'έφυγε, πέθανε" και τότε κατάλαβα. Μου κόπηκαν τα πόδια. Μου είπε ο θείος μου ότι το παιδί έπαθε ανακοπή» κατέθεσε και στη συνέχεια μίλησε για την αντίδραση της αδελφής της. «Για πολλούς μήνες ήταν μαζεμένη στον καναπέ κι έκλαιγε, όλη μέρα έκλαιγε. Έλεγε συνεχώς "αυτή την ώρα η Μαλένα θα έλεγε αυτό ή θα έκανε το άλλο". Προσπαθούσαμε να τη βοηθήσουμε. Στα εννιάμερα του παιδιού που είχε πέσει στο μνήμα κι έκλαιγε και ο Μάνος την τράβηξε και της λέει "φτάνει, είναι μπροστά το παιδί", επειδή ήταν μπροστά η Τζωρτζίνα».

Η μάρτυρας ανέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας μετά τον θάνατο της γιαγιάς τους. «Δεν έβγαινε από το σπίτι, το συζητούσαμε όλη η οικογένεια πολύ μεταξύ μας», είπε ενώ μιλώντας για τη γνωριμία της αδελφής της με τον Μάνο Δασκαλάκη τόνισε πως οι οικογένειές τους είχαν αντιρρήσεις για τον γάμο τους, γιατί εκείνος ήταν πολύ μικρός.

«Η μητέρα μου και ο πατέρας του έλεγαν ότι είναι μικρός. Εκείνος είπε ότι είχε ζήσει τη ζωή του και πως ήθελε το παιδί. Υπήρχαν ενδοιασμοί από τη μαμά μου για τον γάμο, όχι για να κρατήσουν το παιδί. Με τη γέννηση του παιδιού πάντως ήταν μια χαρά μεταξύ τους» είπε συμπληρώνοντας: «Δεν μου είχε κάνει καλή εντύπωση ο Δασκαλάκης. Δεν είχε φρένο. Όταν γεννήθηκε η Τζωρτζίνα ήρθαμε πιο κοντά».

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στην εξωσυζυγική σχέση που είχε ο Μάνος Δασκαλάκης το 2018.

«Τότε ο Μάνος έκανε κάποια σεμινάρια να δουλέψει στα καράβια μαζί με τον πατριό μου. Κάποιος πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου, της είπε είμαι ο άνδρας της γυναίκας που έχει σχέση ο άνδρας σου. Της είπε να μαζέψει τον Μάνο γιατί στέλνει γυμνές φωτογραφίες. Της έστειλε ο Μάνος, δεν ξέρω πως το έμαθε, ένα κατεβατό μήνυμα που της έλεγε όλη την αλήθεια. Του απάντησε έλα σπίτι να μιλήσουμε. Την πήρε τηλέφωνο, έκλαιγε στο τηλέφωνο και της έλεγε θα αυτοκτονήσω, γιατί στο έκανα αυτό αγάπη μου. Μόλις πήγε σπίτι ο Μάνος μίλησαν και της είπε θα πάρει αυτό το email που έχω φτιάξει και θα αλλάξεις τον κωδικό. Έχουμε οικογένεια, δύο παιδιά» κατέθεσε.

Πρόεδρος: Πώς ήταν η αδελφή σας;

Μάρτυρας: Ήταν απογοητευμένη από το Μάνο.

Πρόεδρος: Σας φάνηκε θυμωμένη;

Μάρτυρας: Σε κάποια ξεσπάσματα.

 

Μαρία Ζαχαροπούλου