Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου για Μαλένα και Ίριδα: «Πιστεύω ότι το έχει κάνει» κατέθεσε η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη για την κατηγορούμενη

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου για Μαλένα και Ίριδα: «Πιστεύω ότι το έχει κάνει» κατέθεσε η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη για την κατηγορούμενη

«Έφυγαν τρία παιδιά έχουμε φτάσει ως εδώ και προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου για να στηρίξω το παιδί μου. Απλά υπάρχω…» τόνισε

Πεπεισμένη ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ευθύνεται για τους θανάτους των εγγονιών της εμφανίστηκε η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη, Ελένη Νταβλούρου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τα δυο μικρότερα παιδιά της οικογένειας Μαλένα και Ίριδα.

«Μέχρι και τη σύλληψή της δεν πίστευα ότι και να έλεγαν. Στην κατάθεση μου, μου είπαν ότι έδωσε κεταμίνη. Τότε άρχισα να βασανίζω το μυαλό μου, αλλά με όσα έχω ακούσει εδώ, έχω άλλη εικόνα» ανέφερε η μάρτυρας, η οποία κατέθεσε για πρώτη φορά σε δικαστήριο.

«Πιστεύω ότι το έχει κάνει….» ήταν η απάντηση της στην ερώτηση της προέδρου για την εικόνα που έχει σήμερα για την υπόθεση.

Η μάρτυρας φανερά φορτισμένη είπε πως σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι σε θέση να θυμηθεί με λεπτομέρειες τα γεγονότα των ημερών που έφυγαν από τη ζωή τα εγγόνια της.

«Έφυγαν τρία παιδιά έχουμε φτάσει ως εδώ και προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου για να στηρίξω το παιδί μου. Απλά υπάρχω…» τόνισε απευθυνόμενη στο δικαστήριο και στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «ο γιος μου είναι κλειστός χαρακτήρας δεν μιλάει, ούτε η κατηγορούμενη είπε κάτι».

Η μάρτυρας μίλησε για τα προβλήματα στο ζευγάρι που ξεκίνησαν όταν η Μαλένα διαγνώστηκε με καρκίνο.

Η γιαγιά των παιδιών κατέθεσε πως οι γιατροί τους μετέφεραν μια καλή εικόνα για την Μαλένα η οποία ενώ νοσηλευόταν ήταν «όλο διάθεση».

«Με πήρε τηλέφωνο η κατηγορούμενη. Εγώ ήμουν με τη Τζωρτζίνα και παίζαμε. Χτύπησε το τηλέφωνο και μου λέει «βγες έξω μη σε ακούσει η Τζωρτζίνα». Μου λέει «το παιδί έφυγε, κρατήσου μην καταλάβει κάτι το παιδί» περιέγραψε φανερά φορτισμένη για τη στιγμή που έμαθε την απώλεια και συνέχισε «Σκεφτείτε τι πέρασα... προσπαθούσα να διαχειριστώ την κατάσταση. Το τηλεφώνημα ήταν μετά το μεσημέρι και ήταν ταραγμένη. Εκείνη τη στιγμή ασχολήθηκα με τη Τζωρτζίνα. Μίλησα αργότερα και με τους δυο αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ. Με τα απανωτά σοκ που έχω πάθει ζήτω συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ».

Η γέννηση της Ίριδας , σύμφωνα με τη μάρτυρα , έδωσε την αίσθηση πως «ξαφνικά ήταν σαν να ήταν εδώ η Μαλένα». Τότε ήταν η πρώτη φορά που ο γιος της είπε ότι χωρίζουν. «Ρώτησα το λόγο και μου είπε «δεν μπορώ να σου πω». Η κατηγορούμενη μου είπε «χωρίσαμε» και ότι εκείνη πήγε με κάποιον άλλον. Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν της είπα κάτι. Εκείνη μου είπε: «Έλειπε ο Μάνος από το πρωί ως το βράδυ και εγώ ένιωθα μόνη μου». Ο γιος μου δούλευε από το πρωί έως το βράδυ…Έτρεχε για τα παιδιά…

Ήμουν ζωντανή – νεκρή

Η μάρτυρας ανακάλεσε στη μνήμη της τη στιγμή που η αδελφή της κατηγορούμενης τηλεφώνησε στο γιο της και του είπε πως η Ίριδα δεν αναπνέει.

Πρόεδρος: Από την ανακοίνωση θυμάστε κάτι;

Μάρτυρας: Ήμουν σε έναν άλλο κόσμο. Με ρώτησε η αδελφή της, να μου φέρει ένα χάπι… Είχε φύγει ένα δεύτερο παιδί. Ήμουν σε μια κατάσταση ζωντανή -νεκρή, έφυγε ένα δεύτερο εγγονάκι… Πήγαμε στο σπίτι. Σας μιλάω ειλικρινά, ήμουν σε μια κατάσταση…. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι… Έχω προσπαθήσει… δεν υπάρχει κάτι που να είχα δει τότε και τώρα να πω «να αυτό μου έκανε εντύπωση…». Ακόμα και σήμερα που σκέφτομαι μήπως υπήρχε κάτι και δεν το είχα καταλάβει… όχι. Ειλικρινά σας μιλώ, όχι.

Αναφερόμενη δε στην κατηγορούμενη η μάρτυρας είπε πως εκείνη την περίοδο τη θαύμαζε ως μητέρα. «Η κατηγορούμενη αγωνιούσε για τα παιδιά της. Έδειχνε μια γυναίκα δυναμική και ισχυρός χαρακτήρας και τη θαύμαζα. Απέναντι στα παιδιά της ήταν πολύ καλή. Ήταν μια μάνα καλή, πρόσεχε τα παιδιά της και αγχωτική πολλές φορές. Ήταν πάνω κατά πάνω. Μια φυσιολογική μάνα, υπερπροστατευτική με τα παιδιά της. Όταν πέθαναν ήταν στεναχωρημένη, σε πολύ άσχημη κατάσταση» κατέθεσε.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα οπότε και ο Μάνος Δασκαλάκης, εκτός απροόπτου, θα συνεχίσει την κατάθεση του ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου