Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Ο ισχυρισμός του αστυνομικού σκοπού και οι αντιφάσεις σε σχέση με το βίντεο της δολοφονίας

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Ο ισχυρισμός του αστυνομικού σκοπού και οι αντιφάσεις σε σχέση με το βίντεο της δολοφονίας

Τι είπε στους συναδέλφους του ο αστυνομικός στο τηλεφωνικό κέντρο που απάντησε στην 28χρονη ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Ελλάδα για δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφο της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων όπου πήγε για να ζητήσει προστασία.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Ανάμεσα σε αυτά το γιατί ο αστυνομικός σκοπός του ΑΤ Αγίων Αναργύρων δεν αντέδρασε άμεσα όταν ο 39χρονος της επιτέθηκε ο δράστης αλλά και η φράση που ακούστηκε από τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης πως: «Το ταξί δεν είναι περιπολικό».

Ο ρεπόρτερ του Mega, Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπενθύμισε ότι σε περίπτωση που πολίτης αντιμετωπίζει θέμα ασφάλειας ή άλλου προβλήματος υγείας υποχρεούται να συνοδεύεται με περιπολικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, ο άνθρωπος που βρισκόταν στην Άμεση Δράση και μίλησε με την 28χρονη το μοιραίο βράδυ υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας και εντάχθηκε στην Άμεση Δράση τον Οκτώβριο όταν επιχειρήθηκε επανενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου.

Όπως είπε, ο αστυνομικός ρωτήθηκε από τους συναδέλφους του τι σημαίνει η φράση που είπε στην άτυχη κοπέλα: «Δεν είναι ταξί το περιπολικό».

Η απάντησή του ήταν πως το είπε εν τη ρύμη του λόγου, δεν το θυμάται και το είπε επειδή η εικόνα που είχε είναι πως ο κίνδυνος ήταν στο σπίτι της και όχι στο τμήμα.

Όσον αφορά τον φρουρό, ήταν μέσα στο κουβούκλιο και όπως είπε, δεν αντιλήφθηκε πως υπάρχει κάποια ένταση.

Η κατάθεση του αστυνομικού – σκοπού και η αντίφαση σε σχέση με το βίντεο

Ο αστυνομικός συντάκτης του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης εξασφάλισε για το MEGA μέρος από όσα ανέφερε στην αστυνομία ο αστυνομικός – σκοπός για την ώρα της γυναιοκοκτονίας:

«Προσήλθαν στην υπηρεσία μας ένας άνδρας και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας, η οποία μου ανέφερε ότι φοβάμαι κάποιο άτομο και τους παρέπεμψα στον αξιωματικό υπηρεσίας προκειμένου να επιληφθεί […]. Άκουσα τον άνδρα που συνόδευε τη γυναίκα να λέει «την σπρώχνει».
Αμέσως βγήκα από τη σκοπιά και αντίκρισα την γυναίκα και άλλο έναν άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της, από πίσω, να περπατούν αργά, πλησιάζοντας προς τη σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του.

Στη συνέχεια ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε λίγο από τη γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της και η γυναίκα να πέφτει κάτω».

Το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη αναφέρει ότι από την ανάλυση που έχει γίνει από το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος προκύπτει ότι όση ώρα δεχόταν η κοπέλα τις μαχαιριές από τον 39χρονο δεν βγαίνει ποτέ ο αστυνομικός – σκοπός από το κουβούκλιο. Βγαίνει όταν ο 39χρονος αυτοτραυματίζεται και πέφτει κάτω στο πεζοδρόμιο.