Αγωνία για την 42χρονη από την Αμαλιάδα, που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στο νοσοκομείο Ρίου – Εντοπίστηκαν οι επαφές της για να λάβουν φαρμακευτική αγωγή

Αγωνία για την 42χρονη από την Αμαλιάδα, που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στο νοσοκομείο Ρίου – Εντοπίστηκαν οι επαφές της για να λάβουν φαρμακευτική αγωγή

Όλο το χρονικό

Μεγάλη αγωνία υπάρχει για τη 42χρονη γυναίκα από την Ηλεία, που νόσησε από μηνιγγίτιδα και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Σύμφωνα με το patrisnews.com,  η αντίδραση όλων των υγειονομικών φορέων, της Περιφέρειας και του Δήμου, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της νόσου, ήταν άμεση, με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 42χρονη, που κατάγεται από την Ινδία και ζει στην κοινότητα της Ήλιδας εδώ και πολλά χρόνια, ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και πήγε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας, όπου το ιατρικό προσωπικό προχώρησε σε εξετάσεις.

Το πρωί της Τετάρτης τής δόθηκε εξιτήριο, ωστόσο επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα με επιδείνωση της υγείας της, καθώς ανέβασε υψηλό πυρετό και έκανε εμετούς.

Ύστερα από μια δεύτερη σειρά εξετάσεων κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά της στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εκεί, το ιατρικό προσωπικό, κατόπιν πλήρους κύκλου εξετάσεων καθώς και παρακέντησης από την εφημερεύουσα παθολόγο, διαπίστωσε πως η 42χρονη πάσχει από μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

«Διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά»

Την παραπάνω διάγνωση επιβεβαίωσε και η παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Μαρία Καλαπόδη, συμπληρώνοντας: «Ήρθε στη Μονάδα μας μια γυναίκα από την Αμαλιάδα με διάρροια και πόνο στην κοιλιά, στην οποία είχε δοθεί αγωγή γαστρεντερίτιδας. Είχε, μάλιστα, φύγει το πρωί και είχε επιστρέψει λόγω βαρύτερης κατάστασης. Μάς τη διακόμισαν και διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά. Της κάναμε την παρακέντηση, ξεκινήσαμε την ειδική αγωγή της και κάναμε τα πάντα. Φαίνεται πως είχε μάλλον μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία με εξάνθημα και από εκεί και πέρα διακομίσθηκε σε σταθερή, αλλά σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου».

Εντοπισμός των επαφών της 42χρονης και φαρμακευτική αγωγή

Η 42χρονη δούλευε σε συσκευαστήριο της περιοχής, στο οποίο, μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεών της, βρέθηκε κλιμάκιο της Αστυνομίας, που ειδοποίησε τους 27 συναδέλφους της, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τις οικογένειές τους, προκειμένου να σπεύσουν στην Αμαλιάδα, για να προμηθευτούν την αντιβίωση, που θα τους παρείχε χημειοπροφύλαξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια της 42χρονης ζει χρόνια στο Χάβαρι και τα ανήλικα παιδιά της πηγαίνουν στο δημοτικό της περιοχής.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, όπου εργάζεται η γυναίκα, έσπευσε να πάρει τα παιδιά της 42χρονης από το σχολείο και να προχωρήσει σε περαιτέρω εξετάσεις τους, για να καλυφθούν υγειονομικά, μιας και οι γονείς τους βρίσκονταν στο νοσοκομείο.