Τοπικές βροχές και ψύχρα αύριο Τετάρτη – Επιστρέφει η άνοιξη την Πέμπτη

Τοπικές βροχές και ψύχρα αύριο Τετάρτη – Επιστρέφει η άνοιξη την Πέμπτη

Η πρόγνωση του καιρού από την μετεωρολόγο Νικολέτα Ζιακοπούλου

Ένα μικρό διάλειμμα κάνει σήμερα και σύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου ο καιρός, με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, καθώς από την Πέμπτη 21 Μαρτίου επανέρχεται η άνοιξη σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Λίγες βροχές αναμένονται την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαρτίου, ενώ με καλοκαιρία θα περάσει η Κυριακή 24 Μαρτίου. Για την 25η Μαρτίου, υπάρχουν ενδείξεις αρκετών βροχών στη βορειοδυτική Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου αναμένονται παροδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, κυρίως σε Χαλκιδική, Μαγνήσια, ανατολική Στερεά, Εύβοια, τοπικά στο Αιγαίο και την Κρήτη, με αρκετό ήλιο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς και έως 15 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες ασθενείς βροχές, κυρίως το πρωί στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμαθεί από 4 έως 16 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε ηλιοφάνεια, με λίγες βροχές μόνο στην Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 8 μποφόρ στα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.