Εμπλέκονται 37 άτομα σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Δράμα για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών

Εμπλέκονται 37 άτομα σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Δράμα για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών

Δώδεκα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν χθες, ενώ άλλα 7 βρίσκονται στις φυλακές

Σε τρεις πόλεις, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Δράμα, είχε απλώσει την δράση της εγκληματική σπείρα με 37 μέλη, που διακινούσε και προμήθευε με ναρκωτικά, συνολικά 267 άτομα.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Δράμας, του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νευροκοπίου Δράμας με την συνδρομή της ΟΠΚΕ και τη βοήθεια του αστυνομικού σκύλου Vera συνέλαβαν χθες, μετά από συντονισμέμνη επιχείρηση σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Δράμας 12 μέλη της συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στις τρεις πόλεις. Πρόκειται για πέντε ημεδαπούς και επτά αλλοδαπούς, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 25 άτομα - μέλη της συμμορίας.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης «από την πολύμηνη επιτήρηση της δράσης του κυκλώματος και την πρόοδο των ερευνών, εξακριβώθηκε ότι από τον μήνα Ιούνιο του έτους 2022 έως και τον Μάρτιο του 2024, οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική σπείρα, με διακριτούς ρόλους, η οποία δραστηριοποιούνταν στη εισαγωγή στη χώρα ναρκωτικών ουσιών και διακίνηση αυτών στους νομούς Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Δράμας. Σημειώνεται ότι, τα επτά μέλη, είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης. Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι η οργάνωση προμήθευε με ναρκωτικά τουλάχιστον 267 άτομα, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ακολούθησε καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι δράστες και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις οικίες των δραστών, καθώς επίσης και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 7 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους ενός κιλού και 926,7 γραμμαρίων, 2 συσκευασίες με μικροποσότητα κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 3.250 Ευρώ, 2 ζυγαριές ακριβείας και κινητά τηλέφωνα.