Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή γύρω από το βενζινάδικο στον Πειραιά μετά την έκρηξη βόμβας – Δείτε φωτογραφίες του News

Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή γύρω από το βενζινάδικο στον Πειραιά μετά την έκρηξη βόμβας – Δείτε φωτογραφίες του News

Δεν τραυματίστηκε κάποιος – Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά. Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο χώρος ερευνήθηκε από στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της ελληνικής αστυνομίας, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν ευρήματα, προκειμένου να προσδιοριστεί από τι προκλήθηκε η έκρηξη, η οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε οχήματα και κατοικίες αλλά και στο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Η περιοχή γύρω από το βενζινάδικο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Ανυποψίαστοι πολίτες βλέπουν τα σπίτια και τα ΙΧ αυτοκίνητά τους να έχουν υποστεί υλικές ζημιές από το ωστικό κύμα και διάφορα αντικείμενα που εκτοξεύθηκαν.

Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε είτε ο εργαζόμενος στο πρατήριο υγρών καυσίμων είτε κάποιος διερχόμενος περαστικός.

Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα της μαφιόζικης ενέργειας, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να κρύβεται ως εντολέας άτομο με… βαρύ όνομα στην αθηναϊκή νύχτα και εμπλοκή σε πλήθος ποινικών υποθέσεων, που φέρεται να είχε δείξει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πρατήριο.

Τέλος, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην έκρηξη και τη μίνι καταδίωξη οχήματος, που εντοπίστηκε να κινείται χωρίς πινακίδες στη γέφυρα Καλυφτάκη. Πρόκειται για περιστατικά με χρονική απόσταση άνω της μίας ώρας και κατά πληροφορίες στο σκουρόχρωμο όχημα επέβαιναν Ρομά, που κατευθύνθηκαν προς τα δυτικά προάστια.

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος