Αιματηρή επίθεση στην Ερμού: Μυστήριο με το διαβατήριο του Ιρακινού που μαχαίρωσε την 22χρονη

Αιματηρή επίθεση στην Ερμού: Μυστήριο με το διαβατήριο του Ιρακινού που μαχαίρωσε την 22χρονη

Αισιόδοξοι οι γιατροί για την πορεία της υγείας του θύματος - «Φοβάται δεν μπορεί να κοιμηθεί»

Σε κατάσταση σοκ παραμένει η 22χρονη, η οποία δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού το μεσημέρι της Παρασκευής από έναν Ιρακινό.

Την ίδια ώρα παραμένει το μυστήριο με το διαβατήριο του δράστη. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο άνδρας είχε έρθει στη χώρα μας 24 ώρες πριν από την επίθεση, περνώντας τα σερβικά σύνορα κι επιδεικνύοντας γερμανικό διαβατήριο. Η συνεννόηση μαζί του μάλιστα ήταν αδύνατη, καθώς μιλούσε ακατάληπτα, ενώ όταν τον ρώτησαν, γιατί επιτέθηκε στην 22χρονη, είπε: «Είναι κατάσκοπος από τη Γερμανία, με παρακολουθούσε και ήθελε να μου κάνει κακό».

«Φοβάται δεν μπορεί να κοιμηθεί»

Την ίδια ώρα, ο πατέρας της 22χρονης φοιτήτριας που μαχαιρώθηκε από τον Ιρακινό, είπε στο Mega, πως το κορίτσι παραμένει στην εντατική και είναι λίγο καλύτερα. «Μπήκα χθες 15 λεπτά και την είδα. Έχει ξυπνήσει. Λίγο καλύτερα είναι τώρα. Μιλήσαμε λίγο εκεί, όσο μας άφησαν… Είναι αισιόδοξοι, αλλά αυτό που φοβούνται, είναι το διάφραγμα, γιατί ακόμα παίρνει ανάσα με το μηχάνημα. Δεν μπορεί από το διάφραγμα να ανασάνει καλά», είπε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η κόρη του έχει φοβηθεί και δεν μπορεί να κοιμηθεί. «Δεν μπορεί να κοιμηθεί, έχει φοβία. Έχει πάθει φοβία. Δεν μπορεί να κοιμηθεί, θέλει δίπλα τους δικούς της ανθρώπους. Κάτι πήγε να μου πει, αλλά δεν την άφησα εγώ. Δε θέλω να την επιβαρύνω. Μόλις αναφέρουμε κάτι, βάζει τα κλάματα», τόνισε. Το πρώτο πράγμα τέλος που ρώτησε μόλις συνήλθε ήταν αν ο δράστης μπήκε στη φυλακή.

Το κορίτσι υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της. Ο 32χρονος δράστης δεν αρκέστηκε απλά να τη χτυπήσει με το μαχαίρι, αλλά το έστριψε και προς τα κάτω, προκαλώντας της βαθιά τραύματα και ακατάσχετη αιμορραγία. Η επίθεση που δέχθηκε η φοιτήτρια με μαχαίρι 23 εκατοστών έγινε λίγο πριν φθάσει η κοπέλα στο κατάστημα με ρούχα, όπου εργάζεται.

«Πήγαινε το κορίτσι στη δουλειά της, ήταν μαθήτρια του 20. Πολύ καλή μαθήτρια, πήγαινε εκεί πέρα και επειδή δεν ήθελε να επιβαρύνει και εμάς, βρήκε δουλειά και πήγαινε παράλληλα στο πανεπιστήμιο και στη δουλειά. Δούλευε τετράωρα, για να βγάλει τα έξοδά της», είπε ο πατέρας της. Η αδελφή της 22χρονης μόλις ενημερώθηκε για το τι συνέβη στην αδελφή της, λιποθύμησε.

Ο 32χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή αύριο Τρίτη.