«Τον προσβάλλει η αναφορά για συμμετοχή του στην Greek Mafia», λέει η δικηγόρος του 45χρονου πρώην μέλους των «Πυρήνων»

«Τον προσβάλλει η αναφορά για συμμετοχή του στην Greek Mafia», λέει η δικηγόρος του 45χρονου πρώην μέλους των «Πυρήνων»

«Μια σχέση που είχε αναπτυχθεί μέσα στη φυλακή δεν σημαίνει ότι συνεχίστηκε όταν βγήκε»

«Δεν έχει σχέση η παλιά καταδίκη του για τη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" με την υπόθεση αυτή. Επίσης, τον ενοχλεί και τον προσβάλλει, λόγω του δικού του ηθικού κώδικα, η αναφορά για συμμετοχή του στην Greek Mafia, αφού έχει δημόσια και με επιστολές του ταχθεί ενάντια στις πρακτικές της Greek Mafia».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 η Λίλα Ραγκούση, συνήγορος του 45χρονου, καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή και αφού δικάστηκε για οπλοκατοχή, οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές, καθώς δεν δόθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στην απόφαση του δικαστηρίου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «το κατηγορητήριο εναντίον του αφορά μόνο την οπλοκατοχή. Όταν πάμε στο δικαστήριο με ανθρώπους που έχουν κάνει ληστείες, η ποινή είναι 6-7 μήνες, ενώ τώρα… έγινε μια fast track διαδικασία και βγήκε απόφαση χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα. Το όπλο το προμηθεύτηκε η έγκυος σύζυγός του. Ζητήσαμε να καταθέσει και να ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα στο όπλο, αλλά τα αιτήματά μας απορρίφθηκαν».

 

«Ένα δημοσίευμα τον στοχοποιούσε, ο ίδιος δεν φοβήθηκε ποτέ ότι ήταν στόχος της Greek Mafia. Μια σχέση που είχε αναπτυχθεί μέσα στη φυλακή δεν σημαίνει ότι συνεχίστηκε όταν βγήκε από την φυλακή ή ότι έχει σχέση με τις δραστηριότητές του νόμιμες ή παράνομες, εκτός φυλακής», ανέφερε η συνήγορος του 45χρονου.

Η κ. Ραγκούση έκανε λόγο για διακριτική ποινική μεταχείριση του 45χρονου, καταλήγοντας πως «είναι φιάσκο η υπόθεση, ο πελάτης μου δεν έχει καμία σχέση με την Greek Mafia, είναι τουλάχιστον κατακριτέο να επιχειρείται συσχέτισή του με τα άλλα πρόσωπα που συνελήφθησαν».

Το κείμενο του Χ. Τσάκαλου

Μέσα από τη φυλακή το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» Χρήστος Τσάκαλος, απέστειλε μία μακροσκελή επιστολή που φέρει τον τίτλο «Και τώρα λίγο αλήθεια κύριοι…».

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «τρομακτικά ψέματα και γελοιότητες» αναφορικά με τη σύνδεσή του με τους έτερους ΟΥΚάδες που συνελήφθησαν, αλλά και με τη Greek Mafia.

Δείτε την επιστολή ΕΔΩ.