Σύλληψη του πρώην μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς»: Ξεσκονίζουν υπολογιστές, κινητά και σημειώσεις του – Φοβόταν για τη ζωή του

Σύλληψη του πρώην μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς»: Ξεσκονίζουν υπολογιστές, κινητά και σημειώσεις του – Φοβόταν για τη ζωή του

Ο πληροφοριοδότης και τι ισχυρίστηκαν τα δύο μέλη των ΟΥΚ για τα εκρηκτικά

Φύλλο και φτερό κάνουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια τα 11 κινητά τηλέφωνα και τους πέντε υπολογιστές που κατασχέθηκαν αλλά και ένα τετράδιο με σημειώσεις που είχε το μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» που έχει συλληφθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί από πού και γιατί είχε προμηθευτεί εκείνος το όπλο, τα κομάντο των ΟΥΚ τη μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών αλλά και πού θα τα χρησιμοποιούσαν.

Οι αστυνομικοί πάντως ξεψαχνίζουν όλα τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους τόσο για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, όσο και για τον πόλεμο που μαίνεται στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος.

Το πρώην μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, καθώς το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή για παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών. Οι δύο ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μάλιστα, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι που βρέθηκε στο σπίτι όπου έγινε η έρευνα των Αρχών το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφός του από την Ομόνοια, για λόγους αυτοπροστασίας, κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

Φοβόταν για τη ζωή του το πρώην μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Ο 45χρονος, πρώην μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας (12/2) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ισχυρίστηκε ότι είχε φύγει από το σπίτι του μετά τη δολοφονία μέλους της Greek Mafia, για τον οποίο είπε στην απολογία του ότι ήταν επιστήθιος φίλος και συνεργάτης του σε βενζινάδικο και φοβόταν ότι θα ήταν το επόμενο θύμα στον πόλεμο του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο πληροφοριοδότης και τα εκρηκτικά

Η ταυτόχρονη επιχείρηση με τις 4 συλλήψεις ξεκίνησε μετά από πληροφορία που έφτασε στην αστυνομία ότι συγκεκριμένα άτομα κατείχαν όπλα και εκρηκτικά. Η μέχρι στιγμής έρευνα πάντως έχει δείξει ότι οι εμπλεκόμενοι δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Οι Αρχές έκαναν επιχείρηση στα σπίτια των δύο ΟΥΚάδων, όπου και εντόπισαν τα εκρηκτικά. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν πως τα είχαν στην κατοχή τους εξαιτίας μίας άσκησης στην οποία συμμετείχαν και στη συνέχεια θα τα επέστρεφαν στη μονάδα τους. Ωστόσο, από την πλευρά του το Πολεμικό Ναυτικό υποστηρίζει πως οι δύο ΟΥΚάδες υπηρετούσαν σε διοικητική θέση και ουδέποτε το σώμα είχε τέτοιου τύπου δυναμίτιδα.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφταναν, θεωρούσε πως σε ανύποπτο χρόνο θα σημειωνόταν ένα δυνατό και αιματηρό χτύπημα που έπρεπε πάση θυσία να αποτραπεί. Αυτό τόνισε μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας το τελευταίο διάστημα.