Δεν αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» – Η προσωρινή λύση

Δεν αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» – Η προσωρινή λύση

Το ζήτημα θα επανεξεταστεί σε 15 ημέρες

Aναστάτωση προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες με την απόφαση να ανασταλούν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου αποφασίστηκε τελικά να μην ανασταλούν τα τακτικά χειρουργεία, αλλά να επανεξεταστεί το ζήτημα σε 15 ημέρες με προσωρινή λύση την μετακίνηση των αναισθησιολόγων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατόπιν των ενεργειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», του σημερινού εγγράφου από την 1ης Υγειονομική Περιφέρεια περί διάθεσης ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, της μετακίνησης για 15 ημέρες ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” και την προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, μετά από εισήγηση του Τμήματος Αναισθησιολογίας, αποφάσισε:

Να μην αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από 12-02-2024, υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων.

Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες».

Όπως έγινε γνωστό χθες, Πέμπτη (8/2), ο Χειρουργικός Τομέας (ιατροί χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων και αναισθησιολόγοι) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αποφάσισε τη διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών επεμβάσεων από 12 Φεβρουαρίου.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών μόνο για επείγοντα περιστατικά, λόγω της έλλειψης προσωπικού και, συγκεκριμένα, ιατρών αναισθησιολόγων και νοσηλευτών αναισθησιολογικού και χειρουργείου.