Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 35χρονου YouTuber που φέρεται να κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 35χρονου YouTuber που φέρεται να κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση

Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι, πλέον, ο 35χρονος ΥouTuber ο οποίος φέρεται  να κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στα social media.

Ο αποκαλούμενος Hayate ή «αρχηγός» οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή, φέρεται να  αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Σύμφωνα με πληροφορίες ,ο 35χρονος αναφέρει πως δεν τίθεται θέμα εκμετάλλευσης καθώς, όπως ισχυρίζεται , υπήρχε συναίνεση. Μάλιστα, φέρεται να διατηρεί επιφυλάξεις αν πρόκειται πραγματικά για άτομα με νοητική υστέρηση.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη στις 6 Φεβρουαρίου ενώ ήταν σε εξέλιξη ζωντανή μετάδοση, σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον  από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές στις μεταδώσεις καταγράφονται  «συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει επτά σκληροί δίσκοι και τέσσερα κινητά τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες.

Μαρία Ζαχαροπούλου