Θεσσαλονίκη: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στην μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών προς το ΥΜΑΘ – «Μπούκαραν» με τα τρακτέρ στα χωράφια για να περάσουν

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στην μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών προς το ΥΜΑΘ – «Μπούκαραν» με τα τρακτέρ στα χωράφια για να περάσουν

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μέσα από τα χωράφια περνούν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες στη Χαλκιδική ώστε να αποφύγουν το μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. Τις σχετικές εικόνες κατέγραψε και μεταδίδει το thesstoday.gr.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, οι αγρότες για να περάσουν από τα χωράφια χρειάστηκε σε κάποιες περιπτώσεις να ανοίξουν κιγκλιδώματα.

Ειδικότερα, με κλούβα των ΜΑΤ, η αστυνομία σταμάτησε την πορεία των περίπου 40 τρακτέρ των αγροτών της Χαλκιδικής που κατευθύνονταν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες από το μπλόκο των Νέων Μουδανιών, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με προορισμό το ΥΜΑΘ (Υπουργείο Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας-Θράκης), προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

 

Επιτροπή των παραγωγών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ζήτησε από τους αστυνομικούς να συνεχίσουν τα τρακτέρ την πορεία τους, ωστόσο τούς επιτράπηκε να συνεχίσουν μόνο με αγροτικά οχήματα.

Ομάδα αγροτών, στην προσπάθεια να παρακάμψει το μπλόκο των αστυνομικών, άνοιξε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Λακκώματος και προχώρησε με τα τρακτέρ στον αποκλεισμό και του παρακείμενου δρόμου που οδηγεί στη Θεσσαλονίκη.

 

Από τις 10:30 το πρωί, η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστή, το ίδιο και ο παράδρομος της Εθνικής Οδού στο ίδιο ρεύμα.