«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Ήταν μία οργάνωση τόσα χρόνια, χωρίς να πάει να την ελέγξει κανείς»

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Ήταν μία οργάνωση τόσα χρόνια, χωρίς να πάει να την ελέγξει κανείς»

Η εταιρεία-«φάντασμα» στη λεωφόρο Συγγρού και η σχέση της με τον Κώστα Πολυχρονόπουλο και την Κοινωνική Κουζίνα

Στη λεωφόρο Συγγρού μετατοπίζεται το ενδιαφέρον των Αρχών, καθώς ελπίζουν πως και από εκεί θα βρεθούν στοιχεία, που θα επιτρέψουν να αποτυπωθούν κάποιες διαδρομές του χρήματος, που θα δείξουν τι γινόταν τελικά και τι όχι στην κουζίνα αλλά και στο ταμείο του «Άλλου Ανθρώπου».

Στο κτίριο αυτό βρίσκεται η μόνη ίσως, με νομική μορφή έκφραση του «Άλλου Ανθρώπου». Συγκεκριμένα, είναι η έδρα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Φίλοι του Άλλου Ανθρώπου», που ξεκίνησε τη διαδρομή της με τον διακριτικό τίτλο «Ανθρώπινες εκφράσεις» και σχετίζεται με τον «Άλλο Άνθρωπο», αφού στη διοίκηση της μετέχουν πρόσωπα συγγενικά του Πολυχρονόπουλου. Ωστόσο, κανείς στην περιοχή δεν έχει δει να αναπτύσσεται καμία άλλη δραστηριότητα στο εν λόγω κτίριο, πέραν μίας σχολής χορού που λειτουργεί.

Αίσθηση στο καταστατικό προκαλεί η αναφορά στις σχέσεις που μπορεί να αναπτύξει η πρωτοβουλία με φορείς ακόμα και χωρίς νομική μορφή. Συγκεκριμένα αναφέρει πως μπορεί να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας. Ενδεικτικά, να διαμεσολαβεί για την παροχή τροφίμων μεταξύ οποιουδήποτε φορέα (με ή χωρίς νομική προσωπικότητα) ή/και φυσικού προσώπου που παράγει, διανέμει, πωλεί ή/και διαθέτει εν γένει τρόφιμα, και οποιωνδήποτε φιλανθρωπικών οργανώσεων (με ή χωρίς νομική προσωπικότητα) ή/και ιδρυμάτων ή/και αυτοτελώς αστέγων και απόρων ή/και άλλων προσώπων που πεινούν, υποσιτίζονται ή που έχουν ανάγκη.

Η εθελόντρια Όλγα Δάλλα που έχει συνεργαστεί με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλου και την κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», μιλώντας στην εκπομπή Live News, είπε: «Δεν τη γνώριζα αυτή την εταιρεία. Εγώ του έλεγα να φτιάξει την εταιρεία, για να δικαιολογήσει τα χρήματα των δωρεών, αλλά και να μπορεί να συνεργάζεται και με τα σούπερ μάρκετ, τα οποία χρειάζεται να κόψουν τιμολόγιο και δελτίο αποστολής. Αυτή η εταιρεία προφανώς αυτό τον σκοπό ήθελε να πέτυχει. Για να έρθουν φορτηγά, έπρεπε να υπάρχουν δελτίο αποστολής και αυτό ήταν πρόβλημα, γιατί μεγάλες εταιρείες δεν μπορούσαν να κάνουν δωρεές, γιατί δεν υπήρχε νομική μορφή. Από ό, τι ξέρω, συσκεύαζε τα τρόφιμα. Τα φόρτωσε σε νταλίκα και πήγε στην Τουρκία. Το ίδιο έκανε και στην Ουκρανία».

Συνέχισε δε λέγοντας, ότι «νιώθω μεγάλη απογοήτευση και αυτό που καταλαβαίνω, είναι πως σε αυτή τη χώρα δεν λειτουργεί τίποτα. Ήταν μία οργάνωση τόσα χρόνια, χωρίς να πάει να την ελέγξει κανείς. Ό,τι γουστάρει κάνει ο καθένας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει επιτελείο, να ελέγξει πριν δώσει το παράσημο; Πώς να ξέρουμε εμείς οι απλοί άνθρωποι;».