Η Άννα Μαρία και ο γιoς της Παύλος παραβρέθηκαν στην κηδεία της Αιμιλίας Γερουλάνου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Η  Άννα Μαρία και ο γιoς της Παύλος παραβρέθηκαν στην κηδεία της Αιμιλίας Γερουλάνου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Δείτε φωτογραφίες

Η Άννα Μαρία και ο γιος της Παύλος παραβρέθηκαν πριν λίγη ώρα  στην κηδεία της Αιμιλίας Γερουλάνου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών όπου φίλοι και συγγενείς την αποχαιρέτησαν.

Για πολλούς η παρουσία της Αννας Μαρίας και του γιού της ξάφνιασε ωστόσο για εκείνους που γνωρίζουν θεωρήθηκε ως δεδομένη μιας και η Αιμιλία Γερουλάνου ήταν σύζυγος του αειμνήστου Μαρίνου Γερουλάνου, τελετάρχη του Βασιλέως Κωνσταντίνου, ενώ γενικότερα οι κυρίες της οικογένειας Γερουλάνου, διετέλεσαν και dame de compagnie των Ελληνίδων βασιλισσών.

Το βιογραφικό της Αιμιλίας Γερουλάνου:

Η Αιμιλία Γερουλάνου γεννήθηκε στην Αθήνα, κόρη του Παύλου Καλλιγά, συνεργάτη του Ελευθερίου Βενιζέλου, και της Ειρήνης Μπενάκη. Από την πλευρά του πατέρα της ήταν δισέγγονη του Παύλου Καλλιγά και ανιψιά του Μαρίνου Καλλιγά ενώ από την πλευρά της μητέρας της, ήταν εγγονή του Αντώνη Μπενάκη και δισέγγονη του Εμμανουήλ Μπενάκη.

Η Αιμιλία Γερουλάνου φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε δίπλα στον βυζαντινολόγο Μανόλη Χατζηδάκη για την βυζαντινή έκθεση του 1964 στο Ζάππειο και στη συνέχεια στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο είχε ιδρύσει ο παππούς της, Αντώνης.

Εκεί οργάνωσε το πρώτο φωτογραφικό αρχείο στην Ελλάδα και αφού πέρασε από διάφορα πόστα το 2005 έγινε πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη. Η ίδια είχε ασχοληθεί και με τα κοινά και είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος Αθηνών με την παράταξη του Αντώνη Τρίτση.

Βέρα Αθηναία και ειδικά του κέντρου, όπου και έμεινε σχεδόν σε όλη της η ζωή. Ήταν παντρεμένη με τον Μαρίνο Γερουλάνο και με τον οποίο και είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.