Δολοφονία στο Μεσολόγγι: Για συμπληρωματική κατάθεση θα κληθεί ο κρεοπώλης – Ανοικτό το ενδεχόμενο για περισσότερους δράστες

Δολοφονία στο Μεσολόγγι: Για συμπληρωματική κατάθεση θα κληθεί ο κρεοπώλης – Ανοικτό το ενδεχόμενο για περισσότερους δράστες

Στρατός και ΕΛ.ΑΣ. «χτενίζουν» την περιοχή για να βρούνε την καραμπίνα και το κινητό του Μπάμπη Κούτσικου

Κανέναν από τις ανακριτικές αρχές δεν έχουν πείσει όσα λέει ο κατηγορούμενος κρεοπώλης για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι. Γι' αυτό αναμένεται ο 51χρονος να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει παραδεχθεί τίποτα.

Εξάλλου, στον εντοπισμό του κυνηγετικού όπλου, με το οποίο δολοφονήθηκε ο 31χρονος στο Μεσολόγγι εστιάζονται οι έρευνες, καθώς εκτιμάται ότι θα δώσει απαντήσεις για τον δράστη ή τους δράστες και τον τρόπο που του αφαίρεσαν τη ζωή. Στις έρευνες μπήκε και ο Στρατός, με ναρκαλιευτές να σαρώνουν κάθε σημείο του βάλτου, τόσο για την καραμπίνα όσο και για το κινητό του 31χρονου, το οποίο θα αποκαλύψει τη διαδρομή που ακολούθησε, αλλά και συνομιλίες που είχε πριν χαθούν τα ίχνη του, μετέδωσε η ΕΡΤ.

«Φως» στις έρευνες των αρχών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου αναμένεται να ρίξουν ο εντοπισμός της καραμπίνας και του κινητού τηλεφώνου του θύματος, σε συνδυασμό με το γενετικό υλικό που ελήφθη από τον κατηγορούμενο για να γίνει αντιπαραβολή με τα ευρήματα στη σορό.

Με ανιχνευτές μετάλλων και μαγνήτες, ομάδα του Στρατού από τα Ιωάννινα «χτενίζει» σπιθαμή προς σπιθαμή τη βαλτώδη περιοχή στον κάμπο Ευηνοχωρίου, που βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος.

Το δεκάβολο φυσίγγιο από μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου και το οποίο εντοπίστηκε σε απόσταση 4 μέτρων από τη σορό έχει σταλεί για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ωστόσο, ταυτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο, εφόσον βρεθεί και η καραμπίνα.

«Σε περίπτωση που έχουμε μόνο έναν κάλυκα αυτός δεν μπορεί να σχετιστεί αν δεν υπάρξει ένα ύποπτο όπλο προκειμένου για να γίνει συγκριτική αντιπαραβολή» είπε ο βαλλυστικός αναλυτής, Γιώργος Ραυτογιάννης και συνέχισε: «Ο κάλυκας τα στοιχεία που μας δίνει είναι η παλαιότητά του και 2ον τα στοιχεία της γόμωσης, αν δηλαδή χρησιμοποιήθηκαν ψηλά η χοντρά σκάγια».

Οι έρευνες εστιάζονται και στον εντοπισμό του κινητού τηλεφώνου που είχε στην κατοχή του ο νεαρός κυνηγός. Στο σημείο δεν εντοπίστηκαν ίχνη σύρσης που σημαίνει ότι το μέρος που βρέθηκε νεκρός είναι κατά πάσα πιθανότητα το σημείο που έχασε την ζωή του.

«Η συγκεκριμένη περιοχή, από την οποία εμείς λαμβάνουμε δείγματα, μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα τα οποία θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν από την έρευνα» τόνισε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Στο μεταξύ και ενόσω το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει άγνωστο, σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές αρχές αναζητούνται μαρτυρίες, καθώς δεν αποκλείεται η πιθανότητα συμμετοχής, ενός η περισσότερων συνεργών.