Συνελήφθη 60χρονος που κυκλοφορούσε με πιστόλι στο όχημα του στην περιοχή της Ακρόπολης

Συνελήφθη 60χρονος που κυκλοφορούσε με πιστόλι στο όχημα του στην περιοχή της Ακρόπολης

Εντοπίστηκε και ποσότητα ναρκωτικών

«Λαβράκι» έβγαλε ο έλεγχος που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών σε ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 60χρονος το βράδυ του Σαββάτου (20/1) στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.

Οι δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. έκριναν ύποπτο τον 60χρονο και προχώρησαν σε επί τόπου έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι στο πορτμπαγκάζ του οχήματος είχε επιμελώς κρυμμένο ένα πιστόλι με «ξυσμένο» τον σειριακό αριθμό. Επίσης, κάτω από το ραδιόφωνο του ΙΧ αυτοκινήτου, εντοπίστηκαν κρυμμένα 13 χάπια «HIPNOSTEDON», ένα μικρό «βραχάκι» ηρωίνης και ένα μαχαίρι.

Άμεσα πέρασαν χειροπέδες στον 60χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας για τον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας σε βάρος του για παράνομη οπλοκατοχή και ναρκωτικά.

Σύλληψη και για πιστόλι ρεπλίκα

Άλλη περιπολία της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, που κινούνταν πέριξ της πλατείας Συντάγματος, προχώρησε κι αυτή σε σύλληψη ενός 30χρονου στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου ρεπλίκα. Πάλι το βράδυ του Σαββάτου (20/1), οι δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. έκριναν ύποπτο τον 30χρονο και σταμάτησαν το ΙΧ αυτοκίνητο του για έλεγχο, όπου και εντόπισαν το παράνομο όπλο κρυμμένο κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων για τον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας για παράβαση του νόμου περί όπλων.