Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. τα ρούχα που έκαψαν οι χούλιγκαν

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. τα ρούχα που έκαψαν οι χούλιγκαν

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και η αποθήκη που χρησιμοποιούσαν, για να κρύβουν τον «οπλισμό» τους

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση περισσότερων χούλιγκαν που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη, όπου έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, δεκάδες ήταν οι χούλιγκαν, οι οποίοι μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Ρέντη κι ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απέκλεισαν σε αυτό, έκαψαν τα ρούχα που φορούσαν στις τουαλέτες του γηπέδου, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Ωστόσο, όπως φαίνεται, αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ εντοπίστηκε DNA στα υπολείμματα των ρούχων που κάηκαν και αυτή τη στιγμή οι Αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης των ατόμων αυτών.

Μάλιστα, το γεγονός ότι επέλεξαν να κάψουν τα ρούχα τους, αποτελεί και βασικό στοιχείο ενοχής, όσον αφορά στην εμπλοκή τους στη φονική επίθεση. Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με την Μίνα Καραμήτρου, φαίνεται ότι «ανοίγουν και τα στόματα» όσων έχουν καταθέσει αυτές τις ημέρες στις Αρχές. Αρκετοί είναι αυτοί που «δίνουν» άλλους οπαδούς, λέγοντας ότι ενώ κάποιος καθόταν δίπλα τους, στη συνέχεια εξαφανίστηκε για λίγο και όταν επέστρεψε, φορούσε άλλα ρούχα.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και η αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι χούλιγκαν, για να κρύβουν τον «οπλισμό» τους. Φαίνεται, ότι δύο άτομα με αρχηγικό ρόλο, ήταν οι μόνοι που είχαν τα κλειδιά αυτής της αποθήκης, άρα πιθανότατα και τον έλεγχο και τον συντονισμό των επιθέσεων. Οι βασικοί ύποπτοι για τον αρχηγικό τους ρόλο δε, θα κληθούν από τις Αρχές να καταθέσουν τελευταίοι και αφού έχουν «δέσει» όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση και την ενδεχόμενη ενοχή τους.