Δολοφονία 32χρονου αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για την τραγωδία έξω από μπαρ της οδού Κατσιμίδη

Δολοφονία 32χρονου αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για την τραγωδία έξω από μπαρ της οδού Κατσιμίδη

Ο Νορβηγός δράστης ήταν τόσο μεθυσμένος, που δεν επικοινωνούσε με τους αστυνομικούς και ρωτούσε γιατί τον συνέλαβαν

Σοκαρισμένη είναι η γειτονιά του 32χρονου αστυνομικού, που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του, όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν 44χρονο Νορβηγό έξω από μπαρ της οδού Κατσιμίδη στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι μιλούν για ένα αξιαγάπητο παιδί, που σίγουρα δεν του άξιζε τέτοια τύχη. Μάλιστα, όπως αναφέρουν η οικογένεια είχε δοκιμαστεί και από άλλο τραγικό περιστατικό στο παρελθόν. Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το grtimes.gr, μετά από έξοδο για φαγητό ο 32χρονος αστυνομικός με τον 31χρονο κουμπάρο του πήγαν σε διπλανό μπαρ, όπου σύχναζε ο 44χρονος Νορβηγός. Ο δράστης πετούσε αντικείμενα, έβριζε την Ελλάδα και ενοχλούσε τους θαμώνες.

Αρχικά ο κουμπάρος του αστυνομικού προσπάθησε να τον σταματήσει και στη συνέχεια παρενέβη ο 32χρονος, με τον Νορβηγό να τον μαχαιρώνει στην αριστερή τραχηλική χώρα με ένα μαχαίρι τύπου «push dagger». Πρόκειται για ένα μαχαίρι με κοντή λεπίδα και λαβή σε σχήμα "Τ", που έχει σχεδιαστεί για να πιάνεται και να κρατιέται σε ένα χέρι με κλειστή γροθιά. Η χρήση του ξεκίνησε ως όπλο για τους αμάχους στις αρχές του 19ου αιώνα και χρησιμοποιήθηκε επίσης στον πόλεμο των χαρακωμάτων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο Νορβηγός ήταν τόσο μεθυσμένος, που δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τους αστυνομικούς και ρωτούσε γιατί τον έχουν συλλάβει. Ο δράστης παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συγκέντρωση καταθέσεων μαρτύρων. Αύριο Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με γείτονες του Νορβηγού, ο 44χρονος ζούσε 9 χρόνια στην Ελλάδα και λάμβανε ένα επίδομα από τη χώρα του, με το οποίο ζούσε. Ρεπορτάζ του OPEN ανέφερε, πως υπάρχουν δύο σενάρια σχετικά με τον Νορβηγό και τον βίο του στην Ελλάδα. Το ένα να κάνει λόγο για σύνταξη που λάμβανε από τη Νορβηγία λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και το δεύτερο για άτομο που βρισκόταν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Μαρτυρίες πάντως τον θέλουν να έχει κάνει και στο παρελθόν φασαρίες στα Λαδάδικα.