Αυτός ήταν ο 29χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έχασε τη ζωή του, όταν η μηχανή του έπεσε πάνω σε περιπολικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Αυτός ήταν ο 29χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έχασε τη ζωή του, όταν η μηχανή του έπεσε πάνω σε περιπολικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Ένας δεύτερος αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή του

Θρήνο έχει προκαλέσει ο θάνατος του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος σκοτώθηκε όταν κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο ύποπτων οχημάτων από την περιοχή της Νίκαιας στην περιοχή του Ασπροπύργου η μηχανή του έπεσε πάνω σε περιπολικό.

Ο 29χρονος αστυνομικός, που έφυγε από τη ζωή, ήταν ανύπαντρος και είχε καταγωγή από την Πάτρα. Οι Αρχές ενημέρωσαν άμεσα στους οικείους του, προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το pelop.grπρόκειται για τον 29χρονο Χρήστο Κουρουνιώτη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αδερφός του είναι επίσης αστυνομικός και υπηρετεί σε μάχιμη υπηρεσία, στην Αχαΐα. Η οικογένεια του 29χρονου διαμένει στα Δεμένικα Πατρών.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως, ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην Εθνική Οδό.

Φτάνοντας στο ύψος του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο οδηγός του «υπόπτου» οχήματος πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα ένα περιπολικό να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να προσκρούσει πάνω του.

Το αποτέλεσμα ήταν ο 29 ετών αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα, ενώ ένας δεύτερος αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή του. Η κατάσταση του τραυματία αστυνομικού θεωρείται από τους γιατρούς ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς φέρει πολλαπλά κατάγματα και αιμάτωμα. Έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά του από το Θριάσιο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.