Αστυνομικός 29 ετών σκοτώθηκε κατά την καταδίωξη δύο ύποπτων οχημάτων– Δείτε την μηχανή του που έγινε σμπαράλια

Αστυνομικός 29 ετών σκοτώθηκε κατά την καταδίωξη δύο ύποπτων οχημάτων– Δείτε την μηχανή του που έγινε σμπαράλια

Το χρονικό της τραγωδίας

Σοκαριστική είναι η φωτογραφία της διαλυμένης μηχανής του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο ύποπτων οχημάτων από την περιοχή της Νίκαιας στην περιοχή του Ασπροπύργου, έπεσε πάνω σε περιπολικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο οδηγός του ενός από τα δύο ύποπτα αυτοκίνητα άλλαξε απότομα κατεύθυνση, προκειμένου να αποφύγει τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που συμμετείχε στην καταδίωξη, να πέσει πάνω σε περιπολικό.

Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου ο ένας κατέληξε. Ο δεύτερος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση με πολλαπλά κατάγματα και αναμένεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως, ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην Εθνική Οδό.

Φτάνοντας στο ύψος του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο οδηγός του «υπόπτου» οχήματος πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα ένα περιπολικό να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να προσκρούσει πάνω του.

Το αποτέλεσμα ήταν ο 29 ετών αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα, ενώ ένας δεύτερος αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή του. Η κατάσταση του τραυματία αστυνομικού θεωρείται από τους γιατρούς ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς φέρει πολλαπλά κατάγματα και αιμάτωμα. Έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά του από το Θριάσιο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ο 29χρονος αστυνομικός που έφυγε από τη ζωή ήταν ανύπαντρος και είχε καταγωγή από την Πάτρα.

Οι Αρχές ενημέρωσαν άμεσα στους οικείους του, που αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα τις επόμενες ώρες.