Καταγγελίες ότι τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη είχαν κινηθεί απειλητικά εναντίον και άλλων κατοίκων

Καταγγελίες ότι τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη είχαν κινηθεί απειλητικά εναντίον και άλλων κατοίκων

Συγκλονίζει το γεγονός ότι η άτυχη γυναίκα ξεψύχησε στα χέρια του μεγάλου της γιου - Τι υποστηρίζει η πλευρά του 37χρονου ιδιοκτήτη των τετράποδων

Τον ισχυρισμό του 37χρονου κηδεμόνα των τριών σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη γειτόνισσα του στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης ενώπιον του εισαγγελέα, ότι τα σκυλιά του είναι φιλικά, εκπαιδευμένα, επιβλεπόμενα και προστατευμένα, καταρρίπτουν καταγγελίες κατοίκων του χωριού.

Όπως είπε ο δικηγόρος του 37χρονου «είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τον χαμό της Ελισάβετ. Τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του σπιτιού του, η οποία είναι περιφραγμένη, έχει περίφραξη ύψους 2 μέτρων». Ο ίδιος ο κατηγορούμενος είπε καταθέτοντας στον εισαγγελέα: «Η πόρτα ήταν κλειστή. Τα σκυλιά είναι τσοπανόσκυλα, πολύ φιλικά, εκπαιδευμένα, επιβλέποντα και προστατευμένα. Δεν κυκλοφόρησαν ποτέ ελεύθερα και χωρίς εγώ να το αντιληφθώ, άνοιξαν μια μικρή τρύπα στο πλάι, σε αθέατο σημείο, χαμηλά, διαμέτρου 30 εκατοστών, που το διαπίστωσε και η Αστυνομία και διέφυγαν χωρίς να το αντιληφθώ. Δεν μπορούσα να φανταστώ, ότι μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο». Ο εισαγγελέας ωστόσο άλλαξε την κατηγορία σε βάρος του από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν, πως τα τρία σκυλιά όχι μόνο δεν ήταν υπό την επίβλεψή του, αλλά σχεδόν καθημερινά δημιουργούσαν προβλήματα στα γύρω σπίτια. Γειτόνισσα της 50χρονης και του 37χρονου είπε μιλώντας στο MEGA: «Εγώ τα κυνήγησα την προηγούμενη μέρα, γιατί δεν με άφηναν να βγω από τη δική μου αυλή, για να πάω στη δουλειά μου». Η πλευρά του 37χρονου υποστηρίζει, πως τα είχε εκπαιδεύσει για φύλακες του σπιτιού. «Τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά, ήταν απλώς σκυλιά, τα οποία ήταν φύλακες του σπιτιού, διότι στο Ωραιόκαστρο έχουν συχνές επιθέσεις από διαρρήκτες», είπε ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκυλιών.

Ωστόσο φαίνεται, πως οι γείτονες έρχονταν αντιμέτωποι με τα σκυλιά, που κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα και τους εμπόδιζαν να βγουν μέχρι και από τις αυλές του σπιτιού τους. «Τα σκυλιά είναι πολύ συνηθισμένη κατάσταση εδώ πέρα να βγαίνουνε και να γαβγίζουν έξω από τις αυλές μας, η φασαρία που γίνεται, είναι πολύ συνηθισμένη. Δεν είναι πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα ήταν η τελευταία», τόνισε η γειτόνισσα της 50χρονης.

«Ξεψύχησε στα χέρια του μεγάλου γιου»

Η 50χρονη το μεσημέρι της Κυριακής φρόντιζε τα φυτά της. Έκοβε κλαδιά, όταν οι τρεις σκύλοι του γείτονά της μπήκαν από την εξώπορτα της αυλής της και άρχισαν να την κατασπαράζουν. Ο πρώην σύζυγος της άτυχης 50χρονης ξεσπάει. Ήταν από τους πρώτους που έμαθαν για το τραγικό γεγονός. «Ήρθα και την είδα νεκρή, μπήκαν σκυλιά μέσα και την κατασπάραξαν, την σκότωσαν, επί τόπου, ούτε νοσοκομείο πήγε, δεν πρόλαβε τίποτα» είπε.

Η γυναίκα προσπαθούσε να ξεφύγει από τα δόντια τους, αλλά ήταν μάταιος κόπος. Γείτονες άκουσαν την φασαρία και ένας κυνηγός βγήκε με καραμπίνα, για να τρομάξει τα ζώα. «Ο κύριος δίπλα είναι κυνηγός, βγήκε με καραμπίνες να τα απομακρύνει από πάνω της και ο σύζυγός μου ήταν αυτός που προσπάθησε να τη βοηθήσει με πρώτες βοήθειες, πήρε το ΕΚΑΒ» λέει γειτόνισσα της 50χρονης. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεοχωρούδας δήλωσε ότι «τραγική ειρωνεία είναι, ότι ήταν και ο κηπουρός εδώ, δούλευαν τα αλυσοπρίονα και είναι και κωφάλαλος».

Ασθενοφόρα και διασώστες έφτασαν άμεσα, αλλά η 50χρονη είχε δαγκωθεί από τα σκυλιά με τόσο βάναυσο τρόπο, που δεν τα κατάφερε. Κατέληξε στην αγκαλιά των παιδιών της. O πρώην σύζυγος της 50χρονης μίλησε στην εκπομπή Live News κι ανέφερε, ότι τα παιδιά τους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα. «Ακόμα περιμένουμε, λες και θα γυρίσει από τη δουλειά της. Ξεψύχησε στα χέρια του μεγάλου γιου» είπε. «Η Ελισάβετ πάντα φοβόταν αυτά τα σκυλιά», τόνισε η Σοφία Αργυροπούλου, που ήταν φίλη της 50χρονης.

«Τα σκυλιά ένιωσαν ότι απειλούνται από το αλυσοπρίονο»

Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των τριών σκυλιών, Xρήστος Πατούνας, μιλώντας στην εκπομπή Live News υποστήριξε: «Το σπίτι αυτό είχε την περίφραξή του. Τα σκυλιά ήταν φιλικά και δεν είχαν πειράξει ποτέ κανένα. Πώς εξηγείται, ότι ενώ είναι φιλικά, να σπάσουν τον φράχτη και να εκδηλώσουν αυτή την επιθετική συμπεριφορά; Εκείνη την ημέρα –κι αυτό το λέω ως εξήγηση, δεν επιρρίπτω ευθύνη σε κανέναν– εκτελούνταν κηπουρικές εργασίες με αλυσοπρίονο, πράγμα που ακουγόταν σε όλο το χωριό και τα σκυλιά ένιωσαν ότι απειλούνται».

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκυλιών ζήτησε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη.