Μυστήριο με το όπλο του τράπερ που συνελήφθη για συμμετοχή σε σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ

Μυστήριο με το όπλο του τράπερ που συνελήφθη για συμμετοχή σε σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ

Εξετάζεται εάν η εγκληματική συμμορία είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών στο Αίγιο

Στα χέρια της αστυνομίας, βρίσκεται ο πασίγνωστος στη νεολαία τράπερ Don Leon, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με μια αμάδα ατόμων αποτελούσαν επικίνδυνη σπείρα που είχε ανατινάξει δεκάδες ΑΤΜ και η λεία τους ξεπέρασε τελικά τις 700.000 ευρώ.

Ο γνωστός τράπερ, που ανατίναζε ΑΤΜ παινευόταν γι’ αυτό μέσα από τα τραγούδια του.

Η περίπτωση αυτή χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη και σοβαρή από την Ασφάλεια της Αττικής καθώς υπάρχουν αρκετοί λόγοι. Ο πρώτο είναι το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του, ο τύπος του και η προέλευσή του, μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Συγκεκριμένα, ο τράπερ είχε στην κατοχή του ένα πολεμικό όπλο αμερικανικής προέλευσης τύπου Μ16. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ., εντοπίζει το συγκεκριμένο τύπου όπλο στα χέρια μίας εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση στις Αρχές είναι πως παρά το γεγονός πως το όπλο έχει πάνω τον σειριακό αριθμό του, δεν εμφανίζεται στη βάση δεδομένων του συστήματος.

Αυτό που ερευνούν οι Αρχές είναι το πώς έφτασε στα χέρια του γνωστού τράπερ το συγκεκριμένο όπλο, αν και ο ίδιος αρνείται τη συμμετοχή του στη συμμορία.

Εξετάζεται εάν η συμμορία είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών στο Αίγιο

Ένα δεύτερο ερώτημα είναι αν ο τράπερ και η σπείρα του εμπλέκονται μόνο στις ανατινάξεις των ATM. Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει ένα περιστατικό που συνέβη στις 4 Οκτωβρίου στο Αίγιο.

Στο συγκεκριμένο συμβάν, μία ομάδα ατόμων προσπαθούσαν να διαρρήξουν ΑΤΜ και την ώρα που εντοπίστηκαν από άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου έγινε συμπλοκή με πυροβολισμούς.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και στη συνέχεια έκαψαν το αυτοκίνητο.