Αρνείται ο 28χρονος τράπερ ότι είναι μέλος της συμμορίας που ανατίναζε και έκλεβε ΑΤΜ

Αρνείται ο 28χρονος τράπερ ότι είναι μέλος της συμμορίας που ανατίναζε και έκλεβε ΑΤΜ

Ο Don Leon είχε συλληφθεί ξανά τον Ιούλιο του 2021 ως μέλος πενταμελούς σπείρας τότε και αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης του 18μήνου

Για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραξε δέκα ανατινάξεις ΑΤΜ σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία και επτά κλοπές αυτοκινήτων, με τη συνολική λεία να φθάνει τα 710.000 ευρώ κατηγορείται ο 28χρονος τράπερ Don Leon, με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται τις κατηγορίες αυτή τη φορά, καθώς έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για ληστείες, σύμφωνα με την δικηγόρο του.

Σε βίντεο ντοκουμέντα έχει καταγραφεί καρέ-καρέ κάθε κίνηση της συμμορίας. Πλησιάζουν το ΑΤΜ, τοποθετούν εκρηκτικό μηχανισμό και απομακρύνονται μέχρι να γίνει η έκρηξη. Οι δύο από τους δράστες μπαίνουν στην τράπεζα, όσο ο συνεργός τους με ένα αυτοκίνητο SUV χτυπάει την προστατευτική τζαμαρία. Βγαίνουν με μία μαύρη σακούλα γεμάτη χρήματα και εξαφανίζονται. Η ίδια τακτική και σε άλλη περίπτωση. Σημειώνεται δε, ότι προτιμούσαν παλιά ΑΤΜ, σε απομακρυσμένες περιοχές, που γνώριζαν πως μέσα θα έβρισκαν αρκετά χρήματα.

Η Βάσω Πανταζή, δικηγόρος του τράπερ δήλωσε μιλώντας στο MEGA ότι «ο ίδιος δεν ομολογεί, όπως την προηγούμενη φορά την εμπλοκή του». «Ο πελάτης μου ισχυρίζεται πως δεν είναι εμπλεκόμενος στο σύνολο των πράξεων. Η στάση αυτού του ανθρώπου είναι, πως ομολογεί, όταν εμπλέκεται. Η καλλιτεχνική του δράση δεν πρέπει να συγχέεται με ποινικές πράξεις. Δεν σημαίνει, πως κάθε τραπ καλλιτέχνης είναι ύποπτος. Ο ίδιος σε συνέντευξη που είχε δώσει, έχει μιλήσει για το λάθος του παλιά» συνέχισε.

Ο τράπερ Don Leon και ένας από τους σημερινούς συλληφθέντες είχαν συλληφθεί ξανά τον Ιούλιο του 2021, καθώς ήταν μέλη μίας πενταμελούς τότε σπείρας. Η σπείρα είχε ξεκινήσει να ανατινάζει ATM από τον Νοέμβριο του 2021 και η λεία τους έφθανε το 1 εκατ. ευρώ. Από αυτή την πενταμελή σπείρα, ο τράπερ και άλλος ένας αποφυλακίστηκαν τον Ιανουάριο του 2023 γιατί παρήλθε το 18μηνο, οι άλλοι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι από την πρώτη στιγμή και ο πέμπτος αποφυλακίστηκε μετά από 6 μήνες. Μέχρι σήμερα η υπόθεση αυτή δεν έχει εκδικαστεί και έτσι απτόητος ο 28χρονος συνέχισε να κάνει τα ίδια και να… «ξεπλένει» τα χρήματα μέσα από τα βίντεο κλιπ του.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, προκύπτουν πολλά επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του τράπερ για την νέα υπόθεση, από παρακολουθήσεις που έχουν γίνει, αλλά κι από αποτυπώματα που έχουν ληφθεί από τις Αρχές.