Ομόφωνα ένοχος ο 27χρονος οδηγός για τον θάνατο της 21χρονης Έμμας – Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16,5 ετών

Ομόφωνα ένοχος ο 27χρονος οδηγός για τον θάνατο της 21χρονης Έμμας – Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16,5 ετών

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης

Συνολική ποινή κάθειρξης 16,5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον 27χρονο οδηγό του αυτοκινήτου για τη θανατηφόρα παράσυρση με εγκατάλειψη τής 21χρονης Έμμας, τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου 2022. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για όλες τις πράξεις και χωρίς ελαφρυντικό.

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκριναν ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια, ενώ απέρριψαν το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς που αιτήθηκε, μέσω του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος.

Την ενοχή του για το σύνολο των παραπάνω πράξεων με απόρριψη ελαφρυντικού είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της Έδρας.

«Γύρισα το τιμόνι για να την αποφύγω αλλά γλίστρησε το αμάξι – Βγήκε απότομα»

«Την είδα ξαφνικά μπροστά μου. Όταν τη χτύπησα, τρόμαξα κι έφυγα», ανέφερε, κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος οδηγός ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την θανατηφόρα παράσυρση με εγκατάλειψη της 21χρονης Έμμας, τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την απολογία του ανέφερε ότι βρίσκεται 13 χρόνια στην Ελλάδα και δούλευε σε οικοδομές, σύμφωνα με το grtimes.

«Πήγαινα προς το σπίτι. Το είχα 3-4 μέρες το αυτοκίνητο. Ήμασταν στα παζάρια, θα έκανα έλεγχο σε μηχανικό για να το πάρω. Εδώ δεν είχα δίπλωμα επειδή δεν είχα χαρτιά. Έχω εμπειρία στην οδήγηση από τα 18. Δεν ήξερα ότι το αυτοκίνητο ήταν πειραγμένο.. Έκανε μόνο θόρυβο, νόμιζα ότι ήταν από την εξάτμιση. Δεν το “πάτησα” για να τρέξω. Ήμουν στα φανάρια. Ξεκινάω με πράσινο. Ύστερα από 100 μέτρα η κοπέλα βγήκε απότομα μπροστά μου, από Καμάρα. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, έτρεχα με 55 χιλιόμετρα, το πολύ. Την βλέπω για 2 δευτερόλεπτα, πατάω φρένο να τη αποφύγω. Μετά έστριψα το τιμόνι γιατί αλλιώς θα την έπαιρνα από κάτω από το σασμάν. Ελιγμό δεν έκανα ποτέ. Δεν την είδα, μου βγήκε απότομα. Από μια μεριά ήταν σταθμευμένα ταξί από την άλλη αμάξια. Είχε φώτα. Δεν ήταν σταματημένη, προχωρούσε αλλά δεν φαινόταν. Πρόσεχα. Την ώρα που βγήκε μπροστά μου την είδα, στο ένα μέτρο. Όχι πιο πριν. Δεν βγήκε από τη διάβαση. Έφυγε το πισινό μέρος του αμαξιού και βγήκα στο άλλο ρεύμα, χτυπώντας δύο αμάξια. Πήγα να φύγω. Τρόμαξα, τα έχασα. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να χτυπάμε ανθρώπους… Δεν ήξερα πως να φερθώ, ήταν λάθος», είπε ο οδηγός.

«Έφυγα από εκεί. Δεν έγινε ποτέ όπισθεν. Και να ήθελα δεν γινόταν. Τότε κατάλαβα ότι ήταν πειραγμένο το αμάξι, από το γκάζι που έπαιρνε, όταν έφυγα».