Δίκη για το θάνατο της 21χρονης Έμμας: Αύριο η απολογία του 27χρονου κατηγορούμενου

Δίκη για το θάνατο της 21χρονης Έμμας: Αύριο η απολογία του 27χρονου κατηγορούμενου

Τι κατέθεσε ο τεχνικός του σύμβουλος

Με την κατάθεση του τεχνικού συμβούλου του 27χρονου κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων στη δίκη για την θανατηφόρα παράσυρση της 21χρονης Έμμας πέρσι τον Νοέμβριο στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αντικρούοντας το πόρισμα της τεχνικής πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με την οποία η ταχύτητα του μοιραίου αυτοκινήτου προσδιορίστηκε στα 104 χλμ./ώρα, ο τεχνικός σύμβουλος ανέφερε, ότι η ταχύτητα ήταν από 55 έως 60 χλμ /ώρα. Συγκεκριμένα, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης, είπε αρχικά: «Δεν κάναμε αυτοψία, δεν εξετάσαμε, εάν έγιναν επεμβάσεις στο όχημα. Σχολιάσαμε την έκθεση άλλου πραγματογνώμονα, όσον αφορά την ταχύτητα».

«Ήταν εσφαλμένος ο μαθηματικός τύπος που εφάρμοσε ο πραγματογνώμονας. Ήταν λάθος υπολογισμός. Η ταχύτητα προκύπτει ανάλογα με τη βλάβη αλλού σταθερού σημείου. Από το χτύπημα προκύπτει ότι η ταχύτητα ήταν από 55 έως 60 χλμ/ώρα. Και με αυτή την ταχύτητα μπορεί να προκληθεί θανατηφόρο αποτέλεσμα, αναλόγως με το πού θα χτυπήσει το θύμα» πρόσθεσε.

Η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί αύριο με την απολογία του κατηγορούμενου και την πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας. Ο 27χρονος που κρατείται προσωρινά στις φυλακές Νιγρίτας κατηγορείται για το κακούργημα της επικίνδυνη οδήγησης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο.