Θεσσαλονίκη: Οι θυελλώδεις άνεμοι έριξαν 40 δέντρα – Έσπασε το στέγαστρο βενζινάδικου

Θεσσαλονίκη: Οι θυελλώδεις άνεμοι έριξαν 40 δέντρα – Έσπασε το στέγαστρο βενζινάδικου

Ο Θερμαϊκός φούσκωσε και «ταρακούνησε» το Βέλος

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Θεσσαλονίκη, με θυελλώδεις ανέμους να προκαλούν περισσότερες από 40 πτώσεις δέντρων, κυρίως στα δυτικά και ανατολικά, αλλά κι αρκετές υλικές ζημιές σε κτίρια και οχήματα.

Οι άνεμοι που πνέουν είναι της τάξεως των 8 με 9 μποφόρ, ενώ ακόμη και το αντιτορπιλικό «Βέλος» που έχει ρίξει άγκυρα εδώ και αρκετό καιρό στο Θερμαϊκό δοκιμάστηκε από τα ισχυρά κύματα, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Έσπασε στέγαστρο βενζινάδικου

Το πρωί του Σαββάτου, οι δυνατοί άνεμοι κατάφεραν να «λυγίσουν» στέγαστρο πρατήριου υγρών καυσίμων επί της οδού Λαγκαδά.

Έκλεισαν δρόμοι

Το μεσημέρι του Σαββάτου, σημειώθηκαν κι άλλες πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά στην οδό Πέτρου Συνδίκα, στην ανατολική πλευρά της πόλης, με αποτέλεσμα να κλείσει ο συγκεκριμένος δρόμος.

Επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρεί στο σημείο προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, καθώς και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από νωρίς το πρωί, κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν έχουν σταματήσει τις επιχειρήσεις τους σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα και περιφράξεις οικοπέδων.