Νέα στοιχεία για την καταδίωξη στη Βοιωτία: Δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα του 17χρονου στο όπλο του αστυνομικού

Νέα στοιχεία για την καταδίωξη στη Βοιωτία: Δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα του 17χρονου στο όπλο του αστυνομικού

Έχει αποκλειστεί το σενάριο ο νεαρός να προσπάθησε να αφοπλίσει τον αστυνομικό

Νέα στοιχεία προκύπτουν για το θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία, έπειτα από την καταδίωξη της αστυνομίας στην Αλίαρτο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Live News» του Mega, έχει αποκλειστεί το σενάριο ο νεαρός να προσπάθησε να αφοπλίσει τον αστυνομικό, καθώς δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα στην κάννη ή οπουδήποτε αλλού στο όπλο του αστυνομικού από τον 17χρονο.

Επίσης, όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, θεωρείται ότι το λάθος του αστυνομικού είναι ότι δεν στάθηκε κοντά στο αμάξι του με προτεταμένο το όπλο του ζητώντας να απομακρυνθεί ο 17χρονος αλλά και οι υπόλοιποι επιβάτες από το όχημα.

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής δεν προσπαθεί ο αστυνομικός να ανοίξει την πόρτα, αλλά καλεί ενισχύσεις στο σημείο του συμβάντος.

Από την εξέταση της πυρίτιδας προκύπτει ότι το χέρι του νεαρού ήταν σε απόσταση από 0 – 20 εκατοστά από την κάννη του όπλου κι εκεί δέχθηκε τον πυροβολισμό. Έτσι φαίνεται ο αστυνομικός να έχει βάλει το δάχτυλό του στην σκανδάλη, με το αριστερό χέρι ανοίγει την πόρτα, όπου στο σημείο αυτό μάλλον υπάρχει συμπλοκή μεταξύ του αρχιφύλακα με τον 17χρονο.

Ο αστυνομικός προσπαθεί να τραβήξει έξω τον νεαρό με τον ίδιο να αντιδρά, τον πυροβολεί στο αριστερό του χέρι, η βιαιότητα της κίνησης αυτής φαίνεται να παρασύρει το χέρι και το δάκτυλο του αστυνομικού. Ως εκ τούτου δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα του 17χρονου Ρομά στο όπλο.