Την απόρριψη της αιτήσεως εξαίρεσης της προέδρου στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου πρότεινε η εισαγγελέας

Την απόρριψη της αιτήσεως εξαίρεσης της προέδρου στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου πρότεινε η εισαγγελέας

«Για να θεωρηθεί ένας δικαστής, ότι δεν είναι αμερόληπτος, θα πρέπει αυτό είναι εμφανές στις πράξεις του» τονίζει στην πρότασή της

«Όχι» στην εξαίρεση της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που εκδικάζει εδώ και περίπου 9 μήνες την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, είπε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία ζήτησε την απόρριψη της αίτησης που κατέθεσε η υπεράσπιση της κατηγορούμενης ως απαράδεκτη.

«Δεν αποφασίζει μόνο η πρόεδρος. Γιατί πλήττεται μόνο η πρόεδρος;» διερωτήθηκε η εισαγγελική λειτουργός, η οποία σημείωσε, πως στο σύνολο τους οι λόγοι που επικαλείται η υπεράσπιση «δεν αφορούν σε πραγματικά γεγονότα, ούτε προέκυψε κάτι αντικειμενικά εμφανές, ότι η πρόεδρος έχει προσωπική σχέση ή προσπαθεί να κατευθύνει τη συζήτηση σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

«Για να θεωρηθεί ένας δικαστής, ότι δεν είναι αμερόληπτος, θα πρέπει αυτό είναι εμφανές στις πράξεις του. Θα πρέπει ο δικαστής να κατευθύνει τα πράγματα προς ικανοποίηση κάποιου συμφέροντος. Η παρούσα αίτηση κατατίθεται σήμερα, γιατί η κατηγορούμενη πιστεύει, ότι οι συμπεριφορές της προέδρου είναι μεροληπτικές και επηρέασε το δικαστήριο», τόνισε η εισαγγελέας.

Μαρία Ζαχαροπούλου