Πιθανή δίωξη και όσων παρακολουθούσαν στο YouTube τους βασανισμούς ΑμΕΑ στο Κερατσίνι

Πιθανή δίωξη και όσων παρακολουθούσαν στο YouTube τους βασανισμούς ΑμΕΑ στο Κερατσίνι

Στον «αέρα» της διαδικτυακής πλατφόρμας παραμένει το κανάλι του 42χρονου με το επίμαχο πολύωρο υλικό λόγω... γραφειοκρατίας

Το ενδεχόμενο να ασκηθούν ποινικές διώξεις και σε άλλα πρόσωπα, σχετικά με την υπόθεση του 42χρονου youtuber στο Κερατσίνι και τον βασανισμό σε ζωντανή μετάδοση δύο ΑμεΑ, ενώ δεν αποκλείεται να μπουν στο μικροσκόπιο ακόμα και χρήστες του καναλιού, οι οποίοι πλήρωναν για να πραγματοποιηθούν οι ορέξεις τους, εξετάζουν οι Εισαγγελικές Αρχές.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς προσφέρονταν να δώσουν μέχρι και 1.000 ευρώ, για να γίνει ευθανασία ενός εκ των δύο θυμάτων της φρικτής κακοποίησης. Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του κατηγορούμενου στο YouTube, φαίνεται ενας φίλος του 42χρονου κατηγορούμενου να αγκαλιάζει και να θωπεύει σε ζωντανή μετάδοση την 21χρονη γυναίκα με νοητική υστέρηση, με χιλιάδες χρήστες να παρακολουθούν.

Σε άλλο βίντεο χρήστης του YouTube ζητούσε να χτυπηθεί ο δεύτερος ΑμεΑ με taser, για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις. Αμέσως, η επιθυμία του γίνεται πραγματικότητα, με τον νεαρό να προσπαθεί να ξεφύγει από την ηλεκτρική εκκένωση. Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες με τον 42χρονο κατηγορούμενο να κουρεύει σε ζωντανή μετάδοση την κοπέλα, επειδή έτσι του ζήτησαν οι εγγεγραμμένοι στο κανάλι του, προσφέροντας αμοιβή. Στη συνέχεια, φίλη του 42χρονου δεν δίστασε να της ξυρίσει τα φρύδια με ξυράφι.

Στον «αέρα» το κανάλι της ντροπής

Την ίδια ώρα, ο λογαριασμός που διατηρεί στο YouTube ο κατηγορούμενος, αλλά και το επίμαχο πολύωρο υλικό, παραμένει ακόμα και σήμερα στον διαδικτυακό αέρα λόγω... γραφειοκρατίας. Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ ο σύμβουλος κυβερνοασφάλειας, Δημήτρης Γεωργίου «οι ελληνικές αρχές στέλνουν ένα αίτημα στην εταιρεία, στην πλατφόρμα της οποίας βρίσκεται το επίμαχο υλικό, η εταιρεία εξετάζει τη βασιμότητα του αιτήματος με βάση νομικά επιχειρήματα και το πλαίσιο που διέπει το υλικό που ανεβαίνει στην πλατφόρμα και αποφασίζει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη στιγμή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπέβαλε σχετικό αίτημα στον τεχνολογικό κολοσσό. Εν τω εμταξύ, τα δύο θύματα του 42χρονου που βρίσκονται σε συγγενικό τους σπίτι και για τα οποία ο εισαγγελέας θα αποφασίσει, αν θα φιλοξενηθούν σε κάποια δομή, αναμένεται να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα εξεταστούν και από παιδοψυχολόγο.