Ισχυρή κακοκαιρία τύπου «Π» έρχεται το Σάββατο – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Ισχυρή κακοκαιρία τύπου «Π» έρχεται το Σάββατο – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

«Η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού αύριο στη 1:00 το μεσημέρι» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Σε αυξημένη επιφυλακή για την κακοκαιρία που πλησιάζει, είναι η Πολιτική Προστασία, με την ΕΜΥ να μελετά τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα για να εκδώσει αύριο 2 Νοεμβρίου στη 1:00 το μεσημέρι έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, όπως είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Mega.

Συγκεκριμένα, ο καιρός αναμένεται να αλλάξει από την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, με ισχυρούς νοτιάδες, βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ το Σαββατοκύριακο τη χώρα θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τύπου «Π», επηρεάζοντας έντονα κάποιες περιοχές της Ελλάδας με σφοδρές καταιγίδες. Ειδικότερα, την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, καιρός που μοιάζει με το γράμμα Π, καθώς πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα μείνουν ανεπηρέαστες.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν σταδιακά την Παρασκευή, ωστόσο μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται ένα πιο οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας, που θα φέρει βροχές σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως η κακοκαιρία αναμένεται να περάσει γρήγορα. Θα πνέουν και θυελλώδεις νοτιάδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Η αλλαγή του καιρού θα έχει διάρκεια μιας ημέρας.