Δολοφονία 41χρονου από τον πατέρα του στη Μενεμένη: «Μας απειλούσε, φοβόμουν» απολογήθηκε ο 70χρονος

Δολοφονία 41χρονου από τον πατέρα του στη Μενεμένη: «Μας απειλούσε, φοβόμουν» απολογήθηκε ο 70χρονος

Ο παιδοκτόνος σκότωσε μετά από καυγά τον γιο του χτυπώντας τον με σκεπάρνι στο κεφάλι

«Νευρίασα γιατί με χτύπησε, αλλά πιο πολύ για τα λόγια που είπε. Δεν θυμάμαι πως τον χτύπησα» ανέφερε ο 70χρονος πατέρας, ο οποίος κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα στον 41χρονο γιο του μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμεναν στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, απολογούμενος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για ανθρωποκτονία με δόλο και για οπλοχρησία.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε, ότι το θύμα ήταν τοξικομανής και λόγω της εξάρτησης του δημιουργούσε προβλήματα στην οικογένεια του. Ο κατηγορούμενος χτύπησε 18 φορές με το σκεπάρνι το κεφάλι του γιου του. Μετά την πράξη του επιχείρησε να δώσει τέλος και στη δική του ζωή. Η σύζυγος του δράστη και μητέρα του θύματος περιέγραψε, ότι η σχέση του γιου της με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ήταν προβληματική. «Έφευγε το πρωί και γυρνούσε το βράδυ. Κάθε μέρα έκανε φασαρία και ζητούσε λεφτά» κατέθεσε η μάρτυρας.

Κατά την απολογία του, ο 70χρονος ισχυρίστηκε, ότι κρατούσε το σκεπάρνι γιατί προσπαθούσε να φτιάξει έναν καναπέ, αναφέρει το grtimes.gr. «Ήρθε ο γιος μου και άρχισε να ζητάει λεφτά, λεφτά. Η γυναίκα μου είχε φύγει από το σπίτι. Του έδωσα 20 ευρώ κι έφυγε. Μετά από δύο ώρες γύρισε ξανά. Έφερε μαζί του ένα κουτί με χάπια. Πάλι ζήτησε λεφτά. "Τα χάπια στοιχίζουν 2.000 ευρώ. θα πάω στη Σαμοθράκη, θα τα πουλήσω και θα σου επιστρέψω τα χρήματα" μου είπε. Με χτύπησε δύο φορές με την πατερίτσα που είχε και του απάντησα να με αφήσει ήσυχο. Κρατούσα το σκεπάρνι και πήγαινα να το αφήσω στη θέση του, στο μπαλκόνι. Μου είπε "θα πάρω το σκεπάρνι και θα στο βάλω στον κ...". Μετά δεν θυμάμαι. τι έκανα. Τον είδα νεκρό» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

«Νευρίασα γιατί με χτύπησε, αλλά πιο πολύ για τα λόγια του. Έλεγε, ότι θα βάλει φωτιά στο σπίτι, όταν κοιμόμαστε. Ό,τι έλεγε, πάντα το έκανε. Πάντα μας απειλούσε. Φοβόμουν. Μια φορά είχε πάρει τόσα πολλά χάπια και του γύρισε η γλώσσα του. Τον επανέφερα στη ζωή. Την ώρα που κατάλαβα τι έκανα και ότι τον σκότωσα, ήθελα να αυτοκτονήσω και γι’ αυτό πήρα τα χάπια, να φύγω μαζί του» είπε ο 70χρονος.

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης περί βρασμού ψυχικής ορμής και περί νόμιμης άμυνας. Ζήτησε δε, να κηρυχθεί ένοχος ο 70χρονος «όπως κατηγορείται». Το έγκλημα έγινε πριν έναν χρόνο, στο διαμέρισμα όπου διέμεναν στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Η σύζυγος του 70χρονου βρήκε τον γιο τους νεκρό και τον άνδρα της σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Η δίκη διακόπηκε για τα τέλη Νοεμβρίου οπότε αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του ΜΟΔ.