Συνελήφθη ο Σύρος που μπήκε με μαχαίρι στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα και φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ»

Συνελήφθη ο Σύρος που μπήκε με μαχαίρι στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα και φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ»

Κατηγορείται για βία κατά υπαλλήλων και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών

Με τις κατηγορίες για βία κατά υπαλλήλων και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών συνελήφθη ο αλλοδαπός με καταγωγή από την Συρία που προσήχθη χθες το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, χθες το απόγευμα, ο κατηγορούμενος εισήλθε στο Ναό, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι. Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε κατέφθασαν άμεσα στο σημείο καταφέρνοντας να τον απομακρύνουν από το εσωτερικό του Ναού, παρά τη σθεναρή αντίστασή του, ενώ από τις σωματικές έρευνες βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος, με τη συνδρομή Αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ο συλληφθείς είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούνταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο και την παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: « Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή προς αποφυγή και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.»