Εισβολή Σύρου στον Άγιο Παντελεήμονα: Ο νεωκόρος της εκκλησίας περιγράφει το περιστατικό – «Ανέβηκε στο ψαλτήρι πάνω, γονάτισε εκεί και διάβαζε το Κοράνι»

Εισβολή Σύρου στον Άγιο Παντελεήμονα: Ο νεωκόρος της εκκλησίας περιγράφει το περιστατικό – «Ανέβηκε στο ψαλτήρι πάνω, γονάτισε εκεί και διάβαζε το Κοράνι»

«Πρώτη φορά τον βλέπω. Δεν ήταν επιθετικός, ήταν νευρικός»

Τρόμος το βράδυ της Πέμπτης στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα με έναν Σύρο με μαχαίρι που φώναζε «Allahu Akbar». Ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου, μίλησε στον ΣΚΑΪ.

«Ήταν αυτός μέσα στον ναό και είχε πετάξει ένα σακβουαγιάζ κάτω στο πάτωμα. Έφυγε ο κόσμος και του λέω “βγες έξω γιατί πρέπει να κλείσει ο ναός”, δεν μου απαντούσε. Ανέβηκε στο ψαλτήρι πάνω πήρε τα βιβλία, γονάτισε εκεί και διάβαζε το Κοράνι και άρχισε να φωνάζει Αλλάχου Ακμπάρ και αναγκάστηκα και πήρα το 100 τηλέφωνο», είπε ο νεωκόρος στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

«Πρώτη φορά τον βλέπω. Ήταν δύο μήνες στην Ελλάδα. Δεν ήταν επιθετικός, ήταν νευρικός» πρόσθεσε ο νεωκόρος του ναού ενώ ερωτηθείς για το τι έλεγε ο Σύρος στους αστυνομικούς που τον προσήγαγαν είπε ότι «δεν μιλούσε, έλεγε μόνο “Allahu Akbar”».

 

Τον Σύρο προσήγαγαν τελικά άνδρες της ΟΠΚΕ που βρισκόταν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

«Είχε μπει παράνομα στη χώρα και είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο το τελευταίο διάστημα» είπε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. «Από ό,τι φαίνεται (σ.σ. ο Σύρος) έχει κάποιο θέμα ψυχολογικό, την υπόθεση χειρίζεται η Κρατική Ασφάλεια», συμπλήρωσε.