Συναγερμός στον Άγιο Παντελεήμονα με Σύρο που μπήκε στο ναό φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ»

Συναγερμός στον Άγιο Παντελεήμονα με Σύρο που μπήκε στο ναό φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ»

Ο αλλοδαπός προσήχθη από άνδρες της ΟΠΚΕ ενώ είναι γνωστός στις Αρχές για την ιδιότυπη συμπεριφορά του

Στην προσαγωγή ενός Σύρου υππήκοου προχώρησε η Αστυνομλία γύρω στις 7:00 το απόγευμα της Πέμπτης στον Άγιο Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο άνδρας ο οποίος φορούσε σακίδιο πλάτης, μπήκε σε εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ» και άρχισε να προσεύχεται στον Αλλάχ. Ο παππάς της εκκλησίας που τον είδε και άκουσε τις προσευχές του, φοβήθηκε λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώνονται σε όλο τον κόσμο με φόντο τον πόλεμο στον Ισραήλ και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Κλιμάκιο της ΟΠΚΕ έφτασε στην εκκλησία και έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε, ότι μέσα στο σακίδιο του υπήρχε ένα μαχαίρι και προχώρησαν στην σύλληψη του Σύρου. Ο άνδρας προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση.

Να σημειωθεί πως ο Σύρος είναι γνωστός στην ευρύτερη περιοχή λόγω της ιδιαίτερης συμπεριφοράς που επιδεικνύει. Μάλιστα, το περασμένο Πάσχα είχε εισβάλει στην εκκλησία κατα την διάρκεια λειτουργίας και έψαλε διαβάζοντας το κοράνι.