Έκτακτο δελτίο για τη νέα κακοκαιρία αναμένεται από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές αφορά

Έκτακτο δελτίο για τη νέα κακοκαιρία αναμένεται από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές αφορά

Τι θα γίνει στην Αττική

Έκτακτο δελτίο για τη νέα κακοκαιρία αναμένεται σε λίγη ώρα από την ΕΜΥ, όπως έκανε γνωστό ο διευθυντής της Θ. Κολυδάς.

Το έκτακτο αφορά τη δυτική και βόρεια Ελλάδα από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

 

 

Από το μεσημέρι και μετά η ημέρα κρύβει κάποιους κινδύνους, τόνισε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό σήμερα, κάνοντας λόγο για ένα κύμα κακοκαιρίας από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια, το οποίο κινείται προς τα ανατολικά, νοτιοανατολικά και μέχρι αύριο το απόγευμα θα σαρώσει ολόκληρη τη χώρα. «Σύντομο το πέρασμα, αρκετά έντονο όμως», τόνισε.

Τα φαινόμενο θα ξεκινήσουν από το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και θα κινηθούν πιο ανατολικά, νοτιοανατολικά και θα καλύψουν μεγάλο τμήμα του ηπειρωτικού κορμού. Ανεπηρέαστο δείχνει να μένει το νότιο, νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε πτώση στη βόρεια Ελλάδα.

Στην Αττική μέχρι και το απόγευμα θα έχουμε λίγες συννεφιές και θα βρέξει και θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες τη νύχτα αλλά και αύριο το πρωί. Και για τη Θεσσαλονίκη θα είναι μια βροχερή ημέρα.

Αύριο, Τετάρτη, αυτό το κύμα θα κινηθεί πιο νότια, νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει και περιοχές της κεντρικής, νότιας και νοτιοανατολικής χώρας για να αρχίσει ο καιρός να βελτιώνεται από το απόγευμα και στη συνέχεια. Το Σαββατοκύριακο θα βλέπουμε τον υδράργυρο ακόμη και πάνω από τους 30 βαθμούς, ένα άκρως ανοιξιάτικο σκηνικό, συνοδεία αφρικανικής σκόνης.