Τέσσερις ανήλικοι εκβίασαν και απείλησαν με όπλο 17χρονο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Τέσσερις ανήλικοι εκβίασαν και απείλησαν με όπλο 17χρονο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για κακουργηματικές πράξεις

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος τεσσάρων 17χρονων, οι οποίοι φέρονται ότι εκβίαζαν έναν συνομήλικο τους να τους δώσει χρήματα με τόκο, για συναλλαγή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις ανήλικοι συνελήφθησαν χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης προανάκρισης. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες το μεσημέρι της 18ης Σεπτεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης, προχώρησαν σε ένοπλη επίθεση εναντίον του 17χρονου και με χρήση σωματικής βίας τον τραυμάτισαν, ενώ με την απειλή όπλου απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή επαυξημένου χρηματικού ποσού, ως αποπληρωμή έπειτα από προγενέστερη συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών που είχαν.

Ο παθών μετέβη σε εφημερεύον νοσηλευτικό ίδρυμα για παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησε. Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για απόπειρα εκβίασης, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, συμμορία, οπλοφορία- οπλοκατοχή- οπλοχρησία, κατά περίπτωση.