Σοκ με 13χρονη που γέννησε στην τουαλέτα του νοσοκομείου χωρίς να γνωρίζει ότι είναι έγκυος

Σοκ με 13χρονη που γέννησε στην τουαλέτα του νοσοκομείου χωρίς να γνωρίζει ότι είναι έγκυος

Ο παιδίατρος διέγνωσε... τυμπανισμό και της έδωσε καθαρτικά - Δεν υπήρχε ούτε γυναικολόγος, ούτε ακτινολόγος στο νοσηλευτικό ίδρυμα

Ένα απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνίστρια μια 13χρονη που γέννησε, χωρίς η ίδια να γνωρίζει ότι είναι έγκυος, αλλά και με τον παιδίατρο που την εξέτασε νωρίτερα, να μην αντιλαμβάνεται την εγκυμοσύνη, σημειώθηκε σε τουριστική περιοχή της χώρας.

Όπως είπε στην εκπομπή Live News ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος αποκάλυψε την υπόθεση, το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου η 13χρονη πήγε με αφόρητους πόνους στην κοιλιά με την μητέρα της στο νοσοκομείο. «Στο νοσοκομείο όταν ρωτήθηκε από τον παιδίατρο και το κοριτσάκι και η μητέρα είπαν, ότι δεν είχε σεξουαλικές επαφές» είπε ο κ. Γιαννάκος και πρόσθεσε, ότι με αυτά τα δεδομένα ο παιδίατρος συμπέρανε, ότι επρόκειτο για τυμπανισμό και της χορήγησε την αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή.

«Του έδωσαν για τυμπανισμό καθαρτικά και το παιδί σφάδαζε και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στην λεκάνη της τουαλέτας», αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Το απίστευτο αυτό περιστατικό προκαλεί σοκ, αλλά γεννά και μια σειρά ερωτημάτων, για το πώς ένα 13χρονο κορίτσι κυοφορούσε το παιδί της επί 9 μήνες και ουδείς το είχε αντιληφθεί. Η ανήλικη αφού έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, φέρεται εκ των υστέρων να αποκάλυψε στους παιδοψυχολόγους που την εξέτασαν, ότι ο πατέρας του παιδιού είναι ένας συμμαθητής της στο σχολείο.

Έχει ξανασυμβεί να γεννήσει ανήλικη στο ίδιο νοσοκομείο

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αποκάλυψε ακόμη, πως αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό ανήλικης μαθήτριας που γεννά στο εν λόγω νοσοκομείο. «Δυστυχώς, να σας πω ότι σε αυτό το νοσοκομείο είναι το τρίτο περιστατικό μέσα σε μια δεκαετία. Είχε συμβεί και με ένα 14χρονο και ένα 13χρονο κοριτσάκι», δήλωσε.

Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση φώτισε και μια ακόμα πτυχή. Την υποστελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, καθώς δεν υπήρχε ούτε γυναικολόγος, ούτε όμως και ακτινολόγος, ο οποίος βρισκόταν σε άδεια. Στο νοσοκομείο κλήθηκε και πήγε εσπευσμένα ιδιώτης γυναικολόγος, για να παράσχει ιατρική φροντίδα στην ανήλικη, η οποία μαζί με το μωράκι της μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.

Καλά στην υγεία τους η 13χρονη και το βρέφος

«Οδύσσσεια» χαρακτήρισε ο Μιχάλης Γιαννάκος το να γεννήσει η 13χρονη στις τουαλέτες του νοσοκομείου, χωρίς να της γίνει διάγνωση, τονίζοντας πως το περιστατικό αυτό δείχνει τις παθογένειες των περιφερειακών νοσοκομείων. «Πως γίνεται το νοσοκομείο να μην έχει γυναικολόγο και ακτινολόγο; Τι σόι νοσοκομείο είναι αυτό;», είπε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, η 13χρονη και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο, το οποίο έχει μαιευτική κλινική, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.