Επιστρέφει στο Στρατοδικείο Θεσαλονίκης η υπόθεση δολοφονίας 25χρονου μπάτλερ με κατηγορούμενο 38χρονο

Επιστρέφει στο Στρατοδικείο Θεσαλονίκης η υπόθεση δολοφονίας 25χρονου μπάτλερ με κατηγορούμενο 38χρονο

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης θα καθίσει εκ νέου 38χρονος που είχε αθωωθεί το 2021 για τη δολοφονία 25χρονου οικιακού βοηθού από τη Σρι Λάνκα.

Το έγκλημα είχε αποκαλυφθεί τον Φεβρουάριο του 2013, όταν η σορός του άτυχου μετανάστη βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα της πολυτελούς οικίας, όπου εργαζόταν στην ανατολική Θεσσαλονίκη, φέροντας σημάδια, που σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι στραγγαλίστηκε.

Το κίνητρο τού εγκλήματος φέρεται να ήταν σεξουαλικό. Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει η μητέρα του θύματος κατά της αθωωτικής απόφασης. Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση επιστρέφει στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, που με νέα σύνθεση δικαστών - στρατοδικών θα δικάσει ξανά τον 38χρονο. Ο κατηγορούμενος την περίοδο εκείνη υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

Την αναίρεση είχε ζητήσει και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με το σκεπτικό του οποίου, η (αθωωτική) απόφαση περιέχει «ενδοιαστικού χαρακτήρα αναφορές και αντιφάσεις από τις οποίες δημιουργούνται ασάφειες και λογικά κενά, οπότε λόγω ελλιπούς αιτιολογίας στερείται νόμιμης βάσης». Επίσης, όπως υπογραμμίζεται, το δικαστήριο «δεν είναι βέβαιο ότι έλαβε υπόψη και συνεκτίμησε ολόκληρο το περιεχόμενο των παρατιθέμενων αποδεικτικών μέσων, από τη συναξιολόγηση των οποίων αποδεικνυόταν με ασφάλεια η ενοχή του κατηγορούμενου».