Άγρια δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα: «Φταίει αυτό που μου έριξαν στο ποτό, εξαιτίας αυτού τον σκότωσα»

Άγρια δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα: «Φταίει αυτό που μου έριξαν στο ποτό, εξαιτίας αυτού τον σκότωσα»

Τι είπε ο 74χρονος δράστης

«Δεν φταίω εγώ. Φταίει αυτό που μου έριξαν στο ποτό. Το ήπια και έγινα χάλια και έτσι πήγα σπίτι τους. Εξαιτίας αυτού τον σκότωσα. Σαν κάτι να με ώθησε». Αυτά τα λόγια, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ο 74χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 50χρονου γείτονά του και τον τραυματισμό της 45χρονης συζύγου του.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, όντας σε κατάσταση μέθης, μέχρι τις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής εισέβαλε στο διαμέρισμα των γειτόνων του και εμένα πιστόλι των 9mm σκόρπισε τον θάνατο και τον τρόμο, μπροστά στα μάτια τριών ανηλίκων παιδιών (σ.σ. η 12χρονη κόρη του ζευγαριού από τη Γεωργία και δύο φίλες της).

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις πρώτες ώρες μετά την σύλληψή του, ο 74χρονος ήταν τόσο «χαμένος» από την επήρεια του αλκοόλ, που οι αστυνομικοί δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν μαζί του ακόμη και για βασικά πράγματα.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα που θα του ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και για απόπειρα, ενώ αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Σε ότι αφορά την 45χρονη γυναίκα παραμένει νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», έχοντας τραύμα από σφαίρα στην ωμοπλάτη.